Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung Galaxy S22 Ultra uvjerljivo najprodavaniji flagship na jednom od najvećih tržišta

Samsung je u drugom mjesecu ove godine predstavio svoju Galaxy S22 seriju visoke klase. Predstavljena su tri modela – Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22+ i Samsung Galaxy S22 Ultra. Ovaj potonji je najskuplji i najzanimljiviji model, jer zapravo se radi o nasljedniku Galaxy Note 20 Ultra telefona, s obzirom na to da stiže sa S-Pen podrškom i dizajnom Notea. Izgleda su se kupci zaželjeli Notea, jer prodaja ovog telefona na jednom od najvećih svjetskih tržišta je i iviše nego odlična.

Indijski Hindustan Times, pozivajući se na podatke Counterpoint Researcha, prenosi da je Samsung u trećem mjesecu ove godine imao udio od nevjerovatnih 81% kada je riječ o prodaji flagship telefona u Indiji. Gledajući flagship telefone južnokorejske kompanije, uvjerljivo najveću prodaju u Indiji tokom trećeg mjeseca zabilježio je najskuplji član Galaxy S22 serije – Samsung Galaxy S22 Ultra.

Ovaj je telefon činio čak 74% od ukupne prodaje flagship telefona u trećem mjesecu na konkurentskom indijskom tržištu pametnih telefona.

Ovaj izvještaj jasno sugeriše da je Samsung itekako dobro prošao u Indiji, a čini se i da su se kupci zaželjeli Notea, s obzirom na to da ostala dva modela iz Galaxy S22 serije nisu ostvarila ni približnu prodaju kao Samsung Galaxy S22 Ultra.

Podsjećamo da je Samsung krajem prošlog mjeseca objavio finansijski izvještaj o poslovanju u prvom kvartalu tekuće godine. Svi odjeli Samsunga su poslovali pozitivno, pa tako i mobilni odjel kompanije. Tada su iz Samsunga naveli da zasluge za godišnji porast prodaje i operativne dobiti mobilnog odjela pripadaju Samsung Galaxy S22 seriji, koja je predstavljena početkom ove godine. Samsung je tada naročito spomenuo Samsung Galaxy S22 Ultra, što otkriva da je ovaj telefon najpopularniji među Galaxy S22 trojkom.

Bajtbox