Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Jeftina iPhone 13 “kopija” od 69 EURA! Vraća se LeTV ali ovo nismo očekivali….

LeTV, iliti “kineski Netflix”, mnogi od vas znaju zbog njihovih telefona od prije 5-6 godina kada su uspjevali nuditi bolji omjer uloženo dobiveno čak i od Xiaomija. Štoviše, jedan od prvih telefona koji smo testirali na Bajtboxu (tada Balkangadgets) bio je LeTV Le 1S krajem 2015. godine. Fantastičan telefon koji je naslućivao novog velikog igrača u svijetu pametnih telefona. LeTV je bio iznimno uspješan startup koji se osim telefona ubrzo počeo širiti na automobile, televizore itd. No apetiti su bili preveliki pa su se našli u ogromnim financijskim problemima i to je bio kraj LeTV (LeEco) telefona. Već neko vrijeme kompanija najavljuje povratak na to tržište i evo… napokon smo to dočekali.

LeTV je predstavio entry level telefon pod nazivom Le Y1 Pro i već kratki pogled na telefon jasno daje do znanja da ovo nije onaj LeTV koji je nekada bio velika prijetnja Xiaomiju. Dizajn je gotovo čista kopija iPhonea 13, no možda još već problem što renderi telefona izgledaju lažni. Možda smo u krivu, ali nekako nam je teško povjerovati da telefon od 69 EURA (499 yuana) ima ovako tanak okvir oko ekrana. LeTV je uvijek na neki način kopirao iPhone, ali do sada barem nisu lagali na renderima. Za sada ne možemo potvrditi koliko je debel okvir jer još uvijek nema pravih fotografija telefona.

Inače, sam telefon djeluje kao tipični predstavnik iz najnižeg cjenovnog ranga uz iznimku RAM memorije koje ima čak 4 GB. Osnovni model počinje s 32 GB interne memorije, a dostupna je i varijanta s čak 256 GB memorije (oko 125 EUR). Od ostalih komponenti tu su još Unisoc T310 procesor, 4000 mAh baterija, 6.54″ LCD ekran HD+ rezolucije, 8 MP stražnja kamera i 5 MP prednja kamera. Ona druga kamera na stražnjoj strani je senzor za dubinu.

Za sada nema informacija hoće li ovaj telefon biti dostupan izvan Kine. Sve i da dođe, po ovom modelu ne djeluje kao da se LeTV na bilo koji način razlikuje od brendova kao Oukitel, Blackview, Ulefone i sličnih. Nije ovo više onaj gigant koji je nekada bio.

Bajtbox