Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Tržište pametnih satova cvjeta – ovo je lista najuspješnijih tvrtki

Globalno tržište pametnih satova poraslo je za 13 posto na godišnjoj razini u prvom tromjesečju 2022., odnosno u razdoblju od siječnja do ožujka. Zabilježen je dvoznamenkasti rast peto tromjesečje zaredom. Izvješće dolazi od tvrtke Counterpoint Research,  a prema njihovoj analizi tržište je raslo unatoč gospodarskom usporavanju i inflaciji. 

Tehnološki div iz Cupertina Apple zadržao je vodeću poziciju na tržištu pametnih satova s ​​trećinom ukupnih isporuka prošle godine. U prvom tromjesečju ove godine zabilježio je tržišni udio od 36 posto. Uspjeh Apple Watcha pripisuje se odanosti brendu korisnika iPhonea. Counterpoint dodaje da bi Appleov tržišni udio mogao dodatno porasti do kraja ove godine. 

Dok Apple vodi tržište pametnih satova, Samsung je učvrstio svoju drugu poziciju. Južnokorejski brend zabilježio je porast isporuka od 46 posto u odnosu na prethodnu godinu i značajno je narastao u APAC regiji, zahvaljujući Galaxy Watch 4.

Huawei je došao na treće mjesto na listi, ali tržišni udio se smanjio. Xiaomi je po prvi put osvojio četvrto mjesto s rastom od 69 posto na godišnjoj razini. Rečeno je da svaki kvartal ruši rekorde u isporuci, a veliki dio prodaje dolazi iz low-end segmenta ispod 100 USD. 

Trenutni tržišni udjeli

Garmin je zauzeo peto mjesto na ljestvici u vidu isporuka, ali treće po prihodu zbog većeg ASP-a. Također je zauzimao veći dio u premium segmentu. 

Amazfit je zauzeo šesto mjesto zahvaljujući GTR 3 i GTS 3 koji su lansirani u četvrtom tromjesečju 2021. Nakon što se Fitbit spojio s Googleom, njegova je prodaja smanjena u istom razdoblju prošle godine. 

Koji smartwatch Vi koristite?

Pišite nam u komentarima.

Bajtbox