Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Premijer ZDK Mirnes Bašić ugostio predstavnike zeničkog sporta: Uvijek me raduje uspjeh mladih ljudi

[ad_1]

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić, zajedno s ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahijom Kozlićem, ministrom zdravstva Adnanom Jupićem, ministricom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azrom Sinanović i ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnelom Isakom, danas je ugostio predstavnike Ženskog rukometnog kluba “Krivaja” Zavidovići, Stonoteniskog kluba “Mladost” iz Zenice, te predstavnice novoformirane ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.

Rukometašice “Krivaje” osvojile su drugo mjesto u Kupu Bosne i Hercegovine, te ovim plasmanom pokazale snagu ovog kluba koji je zvanično osnovan 1954. godine. Klub ima 140 registrovanih sportista u četiri selekcije.

Predsjednica kluba Mirela Bašić zahvalila je premijeru i ministrima na prijemu i istakla da je današnji prijem od izuzetnog značaja za “Krivaju”.

Premijer Bašić čestitao je rukometašicama iz Zavidovića na ostvarenom rezultatu u Kupu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ZDK.

“Uvijek me raduje uspjeh mladih ljudi, a posebno ovih mladih žena. Ovaj rezultat je pokazatelj da napornim radom i trudom možemo uraditi više”, rekao je Bašić te dodao da podrška Vlade Zeničko-dobojskog kantona neće izostati

Predsjednik Stonoteniskog kluba “Mladost”, osvajača “duple krune” u ovoj sezoni, Haris Zlotrg naglasio je da je posebna čast biti prvak Bosne i Hercegovine, posebno što su nakon dugog niza godina učešća na državnom prvenstvu uspjeli savladati višestrukog prvaka STK Mostar.

Ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci formirana je u februara 2022 godine, a već u martu su imale svoj zvanični nastup u Sarajevu gdje su bili domaćin Zlatne lige muškaraca i Srebrene lige žena. Na ovom prvenstvu ostvarile su svoju prvu pobjedu protiv reprezentacije Francuske koja u ovom sportu ima višedecenijski kontinuitet. Novoformiranu ekipu ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci čeka prvi veći izazov, a to je Svjetsko prvenstvo koje će se u novembru ove godine održati u Sarajevu.

Tokom sastanka, premijer i ministri izrazili su spremnost da se sport u Zeničko-dobojskom kantonu dodatno osnaži i ojača kroz institucije, te je naglašeno da će se rebelansom budžeta za 2022.godinu biti opredjeljena dodatna finansijska sredstva za sportske klubove i kolektive koji egzistiraju na području Zeničko-dobojskog kantona.

SCsport.ba