Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Još 10 Xiaomi uređaja odsječeno od budućih nadogradnji

Kompanija Xiaomi redovno ažurira listu svojih uređaja koji više neće primati nadogradnju. Na ovoj listi nalazi se poprilično velik broj uređaja, ali tu se nalazi mnoštvo starijih uređaja, što i nije čudno da više neće primati nadogradnju. Sada je kineska kompanija na ovu listu dodala još 10 svojih uređaja koji su odsječeni od budućih nadogradnji.

EOS (End-of-Support) lista trenutno uključuje više od 70 uređaja. Uređaji koji se nađu na ovoj listi više neće primati nadogradnje. Xiaomi je ovu listu ažurirao i na njoj se nalazi još 10 uređaja. Ovih 10 uređaja predstavljeni su prije više od dvije godine i dobili su najmanje jedno ažuriranje Androida.

Tako su na listu dodani sljedeći uređaji: Redmi K20, Redmi Note 7, Redmi Note 7S, Redmi Note 7 Pro, Redmi 7, Redmi Y3, Mi Pad 4, Mi Pad 4 Plus, Mi Play i Mi 9 SE.

Svakako da su najzanimljiviji na listi članovi Redmi Note 7 serije, kao i SE inačica iz Mi 9 serije. Redmi Note 7 serija predstavljena je 2019. godine sa Androidom 9 Pie, ali je dobila samo jednu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 10, što i nije tako sjajno, s obzirom na to da se radi o jednoj od najpopularnijih mid-range serija.

S druge strane, Xiaomi Mi 9 SE predstavljen je također 2019. godine i to sa Androidom 9 Pie. No, za razliku od modela iz Redmi Note 7 serije, ovaj je telefon dobio dvije velike Android nadogradnje i to one na Android 10 i Android 11. Telefon je trenutno na MIUI 12.5. Mi 9 SE stigao je kao najjeftiniji član Mi 9 serije, ali ipak je dobio dvije velike Android nadogradnje, kao i ostali članovi ove serije.

Bajtbox