Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Tesla otvorila salon u Zagrebu!

Svi fanovi Tesle u Hrvatskoj znaju kako je do sada bio dostupan Teslin pop-up štand u trgovačkom centru Avenue Mall u Novom Zagrebu, ali bio je to samo mali prostor unutar centra s jednim autom izloženim i malim pultom za informacije i ugovaranje kupovine s auto-gigantom.

Stvari se ipak mijenjanju jer Tesla hrvatsko tržište počinje shvaćati ozbiljno, dokaz tome je i otvaranje prvog pravog autosalona u Savskoj ulici 41 u zagrebu. U ovoj poslovnici napokon možete uživo vidjeti širi raspon modela njihovih auta kao i veći izbor boja.
Modeli koje možete pogledati i ugovoriti njihove testne vožnje su dva “početna” modela odnosno Tesla Model 3 i Tesla Model Y.

Tesla poslovnica, Savska 41 Zagreb

No, Tesla ima još jednu poslasticu za Hrvate. Naime, uskoro će se otvoriti i fizički servis na Jankomiru, te će korisnici preko Tesline aplikacije moći zatražiti pomoć nakon čega će serviseri odrediti ukoliko je potrebno fizički servisirati auto, ili mogu pomoći softverski na daljinu. Također se spominje i opcija, koja je inače kod Tesle standardna praksa, da će Vam serviseri za određene kvarove dolaziti na adresu servisirati auto. Naravno, to bi značilo da je u pitanju fizički kvar, ali manje zahtjevne prirode koji se može ukloniti u razumno kratkom roku.

Tesla Model 3

Elon Musk je prošle godine u svojim poznatim twitter objavama par puta prokomentirao Hrvatsku kao top lokaciju za Tesline sljedeće pothvate, te napokon vidimo i plod njegovih ambicija. Pričalo se tu i o mogućnosti odnosno Muskovoj želji da u rodno mjesto Nikole Tesle dovede i tvornicu Tesla automobila, ali to je već kompliciraniji pothvat kojeg ne treba očekivati uskoro.

Može se reći kako se Hrvatska polagano ali zasigurno prilagođava svijetu električnih automobila. Sve ih je više na cestama, pogotovo Tesli, a veliku pažnji na sebe privlači i Mate Rimac sa svojim novim modelom “Nevera” kojim je Hrvatsku još jednom učinio zemljom ponosnom na svoja postugnuća, a apsolutno nam ide u korist i to što najveća kompanija u EV svijetu nosi ime našeg jednog, jedinog i neponovljivog Nikole Tesle.

Izvor: Tesla HR, autonet.hr

Centralna.ba