Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Exynos opet razočarava – Galaxy telefoni s ovim čipom muče se s pokretanjem popularne igre

Samsungov vlastiti Exynos čip nikada nije bio naročito popularan među Samsungovim fanovima. Već par godina Samsung najavljuje da će najjači Exynos biti rame uz rame s najjačim Snapdragonom, no kako godine prolaze, ništa se ne mijenja. Sada Samsungovi fanovi dobijaju još jedan razlog koji će iskoristiti protiv Exynosa. O čemu je riječ?

Diablo Immortal jedna je od najpopularnijih Android igara na tržištu. Najnoviji nastavak iz popularne serije Diablo, čini se, neće tako lahko biti dostupan korisnicima Samsungovih telefona, ali onih koji koriste Samsungov telefon sa Exynos čipom.

Korisnici Samsung telefona sa Exynos čipom izvještavaju na raznim društvenim mrežama, prije svega na Redditu, da imaju velikih problema sa igranjem ove popularne igre na svom pametnom telefonu. Problem je grafičke prirode i dakle, imaju ga samo oni korisnici Samsungovih telefona sa Exynos čipom.

Problemi se kreću od nekih manjih grafičkih grešaka u igri pa do problema s performansama. Ispočetka se vjerovalo da je ovaj problem dostupan samo na nekim uređajima srednje klase iz Samsunga, ali sada su korisnici potvrdili da se problem pojavljuje i na nekim starijim uređajima visoke klase, kao što je Samsung Galaxy S10 serija, ali i Galaxy Note 10 serija.

Da stvar bude još gora, neki problemi prisutni su i na najnovijim uređajima visoke klase i to onim Galaxy S22 serije, koja je predstavljena u drugom mjesecu ove godine.

Programeri koji stoje iza ove popularne igre naveli su da su svjesni ovog problema i da rade na tome da omoguće igranje igre bez bugova i vlasnicima Galaxy telefona sa Exynosom. Programeri navodno čak razmišljaju i da potpuno onemoguće preuzimanje igre za ove telefona dok se problem ne riješi.

Bajtbox