Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo je Amazfit Bip 3! – GPS, 1,69″ ekran i mnoštvo drugih stvari za 58 dolara!

Iako bi Amazfit Bip 3 trebao službeno biti predstavljen sljedećeg mjeseca, jučer se na Amazonu Brazil ovaj pametni sat već pojavio. Tom su prilikom otkrivene specifikacije i cijena sata, što znači da nećemo morati čekati službeno predstavljanje da saznamo glavne detalje o ovom satu.

Tako Amazon Brazil otkriva da Amazfit Bip 3 posjeduje TFT HD ekran dijagonale 1,69“. Ovaj ekran je smješten u pravougaono metalno kućište. Gustoća piksela ekrana je 237 ppi i posjeduje 2.5D zaštitu od kaljenog stakla. Dimenzije sata su 44,2 mm x 36,6 mm x 7,6 mm.

Pametni sat posjeduje više od 60 sportskih načina i ima ugrađen GPS i GLONASS za precizno praćenje ruta za hodanje, trčanje ili vožnju biciklom.

Amazfit Bip 3 cijena specifikacije

Amazfit Bip 3 posjeduje mnoštvo senzora za praćenje zdravlja, kao što su PPG senzor za 24-satno praćenje otkucaja srca i SpO2 senzor za praćenje nivoa kisika u krvi. Sat nudi i mnoštvo drugih značajki koje su orijentisane na zdravlje korisnika, kao što je praćenje stresa, sna, ženskog ciklusa itd.

Pametni sat posjeduje više od 50 skinova za početni ekran, od kojih su dva prilagodljiva, a postoji i mogućnost odabira fotografije koja će se pretvoriti u skin početnog ekrana.

Za autonomiju Amazfit Bip 3 sata brine se baterija kapaciteta 280 mAh i navodno će pružiti do dvije sedmice autonomije uz normalno korištenje. Sat se može pohvaliti i sa 5ATM podrškom.

Od ostalih funkcionalnosti, Amazfit Bip 3 nudi uobičajne stvari kao što je notifikacija poziva, kontrola medija, kontrola kamere, obavijesti itd.

Sat je dostupan u crnoj, rozoj i plavoj boji, a cijena Amazfit Bip 3 je 279 BRL u Brazilu, što je oko 58 dolara.

Bajtbox