Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung Galaxy S22 serija prva na svijetu sa Vo5G podrškom!

U drugom mjesecu ove godine Samsung je predstavio svoju flagship seriju za ovu godinu – Samsung Galaxy S22. Tri su modela sastavni dio ove serije i to Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22+ i Samsung Galaxy S22 Ultra. Sada su ova tri pametna telefona postali prvi telefoni na svijetu koji podržavaju Vo5G – Voice over 5G.

Zain, kuvajtska telekomunikacijska kompanija, nedavno je najavila pokretanje prve Voice over 5G usluge i ona je sada dostupna, ali samo je podržana na Samsung Galaxy S22 modelima.

Iako je 5G mreža već neko vrijeme standard (nažalost, kod nas još ne), 5G glasovni pozivi još uvijek su poprilično rijetki. Zapravo, kompanija Zain je prvi telekomunikacijski operater koji je pokrenuo Vo5G usluge s nacionalnom pokrivenošću u Kuvajtu. Međutim, ova je usluga trenutno dostupna samo za članove Galaxy S22 serije – Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22+ i Samsung Galaxy S22 Ultra.

Vo5G usluga naravno nudi mnoge prednosti, uključujući poboljšanu kvalitetu govora i video poziva, nove glasovne i komunikacijske usluge, simultane glasovne pozive itd.

Iz kompanije Zain naveli su da je do komercijalnog pokretanje ove usluge došlo nakon temeljitog testiranja kako bi se utvrdila spremnost mreže i tehnička sposobnost za pružanje ove usluge na najvećem nivou u cijeloj zemlji.

Samsung Galaxy S22 serija do sada je zabilježila odlične rezultate prodaje, a prije par dana indijski Hindustan Times, pozivajući se na podatke Counterpoint Researcha, prenio je da je Samsung u trećem mjesecu ove godine imao udio od nevjerovatnih 81% kada je riječ o prodaji flagship telefona u Indiji. Gledajući flagship telefone južnokorejske kompanije, uvjerljivo najveću prodaju u Indiji tokom trećeg mjeseca zabilježio je najskuplji član Galaxy S22 serije – Samsung Galaxy S22 Ultra.

Bajtbox