Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi Mi 10 5G počinje primati MIUI 13 i Android 12

Xiaomi Mi 10 5G serija smatrana je doista prvom flagship serijom tvrtke na tržištu, a danas je standardni Mi 10 5G (Globalna varijanta) konačno dobio svoje stabilno MIUI 13 i Android 12 ažuriranje.

Stabilno ažuriranje MIUI 13 donosi neka značajna poboljšanja softvera, sigurnosne zakrpe i dodatne mogućnosti prilagodbe softvera korisnicima standardnog Mi 10 5G. Dnevnik promjena kojeg Xiaomi pruža u nastavku opisuje što će ažuriranje donijeti. 

Popis promjena MIUI 13 za Mi 10 5G Global:

Verzija: V13.0.4.0.SJBMIXM | Android 12

Stabilan MIUI baziran na Androidu 12

Ažurirana sigurnosna zakrpa za Android do travnja 2022. Povećana sigurnost sustava.

Novo: super pozadine “Kristalizacija”.

Novo: “Kristalizacija” žive pozadine

  • (Više značajki i poboljšanja)

Novo: aplikacije se mogu otvarati kao plutajući prozori izravno s bočne trake

Novo: novi widget ekosustav s podrškom za aplikacije

Optimizacija: poboljšana ukupna stabilnost

Optimizacija: poboljšana podrška za pristupačnost za telefon, sat i vrijeme 

Općenito, korisnici Mi 10 5G trebali bi ažurirati svoje uređaje na najnoviju stabilnu MIUI verziju kako bi „obnovili“ sigurnost Androida, kao i uživali u novim (minimalnim) značajkama koje donosi Android 12. 

Korisnici Xiaomi pametnih telefona mogu provjeriti najnovije stabilno ažuriranje MIUI-ja putem postavki pod O telefonu > MIUI Verzija > Provjera ažuriranja. 

Što se tiče samog uređaja, Xiaomi Mi 10 5G je predstavljen 2020., a u to je vrijeme je bio jedan od Xiaomijevih vrlo cijenjenih vodećih modela sa vrhunskim Snapdragon 865 procesorom, glavnom kamerom od 108 MP (ovaj model je bio jedan od prvih s 108 MP senzorom) i također 90Hz FHD+ zakrivljenim AMOLED zaslonom. 

Bajtbox