Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovaj uređaj bi mogao stići s 200W brzim punjenjem??

Posljednjih godina, Vivo se mnogo usredotočio na povećanje brzine punjenja svojih telefona. Tvrtka je nedavno lansirala iQOO 9 koji ima brzinu punjenja od 120 W i može se u potpunosti napuniti od 0 do 100% za samo 18 minuta. No čini se da 120W nije bilo dovoljno za tvrtku, sada se priča da će nadolazeći Vivo iQOO 10 Pro doći s apsolutno ludom podrškom za žičano od 200W i 65W bežično brzo punjenje.

Objavom na kineskoj društvenoj mreži Weibo, pouzdani tipster Digital Chat Station otkrio je neke zanimljive detalje o brzini punjenja nadolazećeg iQOO flagshipa. Prema njemu, iQOO 10 Pro dolazi s brzim žičnim punjenjem od 200 W i adapterom s podrškom od 20 V/10 A. Rečeno je da punjač ima broj modela V200100L0B0-CN.

Tipster je također otkrio da će telefon imati 65W brzo bežično punjenje. Sve u svemu, telefon će povećati brzinu žičnog i bežičnog punjenja do granice. Kao što je gore spomenuto, njegov prethodnik dolazi sa 120W žičnim punjenjem i 50W bežičnim punjenjem na vrhu.

Kapacitet baterije pametnog telefona tek treba biti poznat, očekujemo da će imati 4000mAh koja će se napuniti 100% za oko 10-12 minuta. Međutim, nemojte očekivati ​​da će telefon trajati jako dugo jer je kapacitet baterije od 4000 mAh za današnje standarde jako malo. A mogući razlog zbog kojega je kapacitet tako smanjen je vjerojatno želja za rušenjem rekorda trajanju punjenja od 0 do 100, a moguće i sama veličina hardvera potrebnog da se omogući tako brzo punjenje.

Sada kada su marke pametnih telefona normalizirale super-brzo punjenje, vrijedi se zapitati je li to sigurno ili ne. Već znamo da brzo punjenje dolazi s povećanim rizikom od pregrijavanja i odgovarajućim opasnostima. Unatoč svim implementiranim dodatnim sigurnosnim mehanizmima u koja nas proizvođači uvjeravaju, neki mali rizik i dalje postoji.

Bajtbox