Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Otkriveno kad stiže „Nothing Phone“ – ovo je sve što znamo o njemu

Ranije ove godine, startup Carla Peija – Nothing, najavio je da će debitirati sa svojim prvim pametnim telefonom pod nazivom Nothing Phone (1) u ljeto 2022. Službeno je otkriveno da ovaj dugo očekivani uređaj stiže 12. srpnja – dakle za nešto više od mjesec dana.

Uređaj će debitirati na događaju ‘Nothing: Return to Instinct’ koji će se održati u Londonu i prenositi uživo diljem svijeta putem web stranice tvrtke nothing.tech .

Tvrtka je izjavila: “To je naš prvi pametni telefon i naš najvažniji proizvod”, a također je rekla da je događaj predstavljanja “poziv da se odučimo od svega što nas je industrija naučila”.

Telefon bi mogao biti lansiran 12. srpnja, no moglo bi proći neko vrijeme prije nego uređaj bude dostupan za kupnju. Nedavno izvješće otkrilo je da će se Nothing Phone (1) vjerojatno proizvoditi u Indiji i da pametni telefon tek treba ući u fazu proizvodnje, dakle nakon predstavljanja ćemo ga čekati bar par mjeseci.

Do sada je tvrtka službeno potvrdila da će pametni telefon imati prozirnu stražnju stranu, aluminijski srednji okvir, podršku za bežično punjenje i Qualcomm Snapdragon čipset ispod haube. Osim toga, uređaj je također bio podložan višestrukim curenjima koja sugeriraju da će uređaj imati 6,55-inčni full HD+ OLED panel s 1080 x 2400 piksela i brzinom osvježavanja od 90 Hz.

Osim toga, vjerojatno će imati nedavno predstavljeni Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 čipset uparen s 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu. Vjerojatno će se napajati baterijom od 4500 mAh i podržava žičano i bežično brzo punjenje. Na kraju, očekuje se da će pametni telefon debitirati u rasponu cijena do 500 dolara, a u Europi vjerojatno do 500 Eura.

Bajtbox