Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Sammobile prenosi ekskluzivne informacije o One UI 5.0 – Šta novo donosi i šta je Samsungov fokus?

Samsung je zajedno s predstavljanjem Galaxy S22 serije u drugom mjesecu ove godine predstavio i najnoviju verziju korisničkog interfejsa – One UI 4.1. Ova je verzija, baš kao i One UI 4.0, zasnovana na Androidu 12 i donosi neka poboljšanja u odnosu na One UI 4.0. Sada prvi put stižu informacije o sljedećoj velikoj verziji Samsungovog One UI-a. Šta će nam novo donijeti One UI 5.0 i šta je Samsungov fokus na ovoj verziji?

Poznati portal Sammobile prenosi ekskluzivan izvještaj o One UI 5.0. Kao što znamo, on će biti zasnovan na Androidu 13, koji ulazi u završna testiranja. Ovaj portal prenosi da će Samsungov fokus na One UI 5.0 biti brzina.

Tako izvještaj navodi da Samsung radi na tome da značajno poboljša brzinu korisničkog interfejsa, te da će optimizirati animacije tako da budu uglađenije i brže.

Čini se da je Samsung prepoznao da je dolaskom ekrana od 90 Hz i 120 Hz potrebno poraditi na animacijama korisničkog interfejsa, tako da i s te strane sve izgleda još ispoliranije i brže.

Ipak, Samsung One UI 5.0 neće stići baš tako brzo, te stoga očekujemo u naredno vrijeme još više informacija o nadolazećoj verziji korisničkog interfejsa iz ove južnokorejske kompanije.

Samsung bi u osmom mjesecu ove godine trebao održati događaj predstavljanja, no na njemu nećemo vidjeti Samsung One UI 5.0, već nove generacije sklopivih telefona. Tako se očekuje da tada budu predstavljeni Samsung Galaxy Z Fold 4 i Samsung Galaxy Z Flip 3.

Nakon toga bi Samsung, možda u desetom mjesecu tekuće godine, mogao održati SDC (Samsung Developer Conference), na kojemu bi mogla biti predstavljena beta verzija One UI 5.0.

Bajtbox