Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Galaxy S22 Ultra dobio sigurnosnu zakrpu, ali nadogradnja donosi nešto još važnije

Zvijezda na predstavljanju nove Samsungove flagship serije u drugom mjesecu ove godine bio je, bez sumnje, Samsung Galaxy S22 Ultra. Ovaj telefon zapravo stigao kao novi Note, s obzirom na to da donosi dizajn Notea i S-Pen podršku. Ovaj je telefon, kao i ostala dva modela iz Galaxy S22 serije, dobio već par nadogradnji. Sada Samsung Galaxy S22 Ultra prima novu nadogradnju, koja iznenađujuće donosi nešto više od sigurnosnih ispravki.

Samsung Galaxy S22 Ultra počeo je u Južnoj Koreji primati sigurnosnu nadogradnju za šesti mjesec 2022. godine. Međutim, pored sigurnosnih ispravki, nadogradnja veličine 1.7 GB, sa sobom donosi nešto još bolje – poboljšane kamere.

Tako dnevnik promjena navodi da nova nadogradnja za Samsung Galaxy S22 Ultra donosi poboljšanu prirodnu oštrinu i kontrast, poboljšani AWB algoritam, optimizovanu memoriju za snimanje videozapisa, poboljšan portretni način fotografisanja, te u konačnici iz Samsunga navode da su ukupne performanse kamere poboljšane.

Ova nadogradnja trenutno je dostupna samo za korisnike Samsung Galaxy S22 Ultra telefona u Južnoj Koreji, ali očekivati je da ona vrlo brzo stigne i na ostala tržišta.

Samsung Galaxy S22 Ultra isporučen je sa Samsungovim najnovijim One UI 4.1 i ovaj će telefon biti među prvima koji će dobiti One UI 5.0 nadogradnju, kada ona postane službena. Danas smo saznali neke ekskluzivne informacije o One UI 5.0.

Tako izvještaj navodi da Samsung radi na tome da značajno poboljša brzinu korisničkog interfejsa, te da će optimizirati animacije tako da budu uglađenije i brže. Samsung One UI 5.0 trebao bi stići do kraja ove godine.

Bajtbox