Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Službeno je – Najpopularnija Netflixova serija dobiva drugu sezonu, režiser otkrio neke detalje

Netflix je nedavno objavio izvještaje o poslovanju i prvi put je kompanija doživjela pad broja korisnika, koji se predviđa i u naredno vrijeme. Usljed takve situacije, Netflix je bio i sada je primoran ukinuti neke naslove s platforme, ali i zaustaviti neke projekte. Ipak, za jedan od najpopularnijih naslova na platformi, nije bilo sumnje – dobit će drugu sezonu!

Na jesen prošle godine Netflix je objavio da je južnokorejska serija Squid Game postala najveći Netflixov naslov ikada. Ova je serija dostigla 111 miliona pregleda na Netflix profilima u prvih 17 dana od objave, što je impresivan broj. Pored toga, ovo je prva Netflixova serija koja je premašila 100 miliona pregleda u prvih 28 dana.

Serija osmišljena kao igra između 456 igrača, koji dolaze iz različitih profesija, ali koji imaju jednu zajedničku stvar – svi su u dugovima i svima je prijeko potreban novac od pobjede na igrama. Seriju je napisao i režirao Hwang Dong-hyuk.

Netflix je sada službeno potvrdio da će druga sezona serije biti snimljena, što će izazvati oduševljenje ljubitelja ove serije. Režiser Hwang Dong-hyuk podijelio je neke sitne detalje o drugoj sezoni. Tako je on naveo da će se u njoj vratiti Gi-Hun i tajanstveni Front Man, a da bi se mogao vratiti i čovjek u odijelu sa ddakjiem.

Hwang je naveo da je trebalo 12 godina da se prošle godine oživi prva sezona ove serije, ali da je trebalo svega 12 dana da Squid Game postane najpopularnija Netflixova serija ikada. On je dodao da je zahvalan ljubiteljima serije širom svijeta i pozvao ih da se pridruže i drugoj sezoni.

Nejasno je kada će druga sezone ove serije stići na Netflix i da li je uopšte snimanje još gotovo. Međutim, u jednom intervju za Vanity Fair, Hwang je rekao da bi sljedeća sezona mogla debitovati krajem 2023. ili početkom 2024. godine, što sugeriše na to da snimanje još nije završeno.

Bajtbox