Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Stiže nam osvježenje, a onda ponovo topli u sunčani dani

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno oblačno vrijeme.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini, veći dio dana, preovladavati sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost. Prijepodne, lokalni pljuskovi u sjevernim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim područjima Bosne.

Poslijepodne lokalni pljuskovi se očekuju i u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i na jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu do 33 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme očekuje se u subotu. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29 stepeni.

U nedjelju će biti pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33 stepena.

I u ponedjeljak se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 34 stepena.

Vijest Stiže nam osvježenje, a onda ponovo topli u sunčani dani se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus