Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei potvrdio – Uskoro predstavljaju novog mid-rangera!

Huawei je do sada već trebao predstaviti Huawei Nova 10 seriju, ali iz nekog razloga to se nije desilo. Ipak, sada saznajemo kada će kineska kompanija predstaviti Huawei Nova 10 Pro i istovremeno dobijamo uvid u izgled telefona.

Huawei Nova 10 Pro stići će kao nasljednik Huawei Nova 9 Pro telefona, koji je predstavljen na jesen prošle godine. Poznati leaker OnLeaks podijelio je rendere ovog telefona. Tako na njima primjećujemo da telefon ima pilulu u gornjem lijevom uglu ekrana, u kojoj će se naći dvije prednje kamere. Ispod ekrana telefon će imati skener otiska prsta, što znači da će biti opremljen AMOLED ekranom. Ekran će navjerovatnije imati stopu osvježavanja od 120 Hz. Desno bočno telefon ima tipku za uključivanje, odnosno isključivanje i tipku za regulaciju glasnoće.

Na zadnjoj strani Nova 10 Pro posjeduje ovalni modul kamere, koji je okružen zlatnom bojom. U ovom se izrezu nalaze tri kamere, dok je izvan njega LED blic.

Huawei je danas službeno potvrdio da će ovaj pametni telefon biti predstavljen 04.07.2022. godine, a na posteru, zajedno s datumom predstavljanja, prikazan je i telefon. Jedina razlika u odnosu na rendere OnLeaksa jeste što službena fotografija prikazuje ispisan naziv „nova“ na zadnjoj strani iznad natpisa Huawei, što ne prikazuju renderi pomenutog leakera.

Što se tiče specifikacija, prenosi se da će ga pokretati Snapdragon 4G čip, te da će imati podršku za brzo punjenje od 100 W. Nažalost, više detalja o telefonu nije poznato, no vrlo je moguće da ćemo u narednim danima prije predstavljanja saznati još neke detalje o Nova 10 Pro telefonu.

Bajtbox