Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Hoće li Xiaomi sada imati najbolje kamere? Xiaomi 12S serija s Leica kamerama službeno stiže za tjedan dana!

Slučajnost ili ne, Huawei je počeo razvaljivati s kamerama istog trenutka kada su krenuli u suradnju s Leicom. Vivo nas je pak ovih dana oduševio nevjerojatnim kamerama na Vivo X80 Pro koje su nastale u suradnji s Zeissom, a sada na red dolazi i Xiaomi. Nakon što su se Leica i Huawei razišli, Xiaomi je uskočio u priču i najavio suradnju s tim legendarnim njemačkim brendom. Prošlogodišnji Xiaomi Mi 11 Ultra je, po našem skromnom mišljenju, imao najbolju glavnu kameru u prošloj godini, pa jedva čekamo vidjeti kako će se tu sada uklopiti suradnja s Leicom. Već je potvrđeno da će se suradnja ta dva brenda vidjeti na Xiaomi 12S seriji, a sada je i službeno potvrđen datum predstavljanja.

Xiaomi je naime objavio službene teasere koji otkrivaju da će Xiaomi 12S serija biti predstavljena 04.07.2022. Najbolji dio? Do sada smo mislili da će na tom eventu biti predstavljeni samo Xiaomi 12S i Xiaomi 12S Pro, no na teaseru su vidljiva tri telefona i potvrđeno je da će treći biti Xiaomi 12S Ultra. Kompanija se čak potrudila “opisati” sva tri modela. Xiaomi 12S je “flagship malenih dimenzija”, Xiaomi 12S postavlja “nove flagship standarde u 2022.” a Xiaomi 12S Ultra je “flagship koji postavlja nove standarde kod mobilne fotografije”.

Sve tri tvrdnje zvuče itekako ohrabrujuće a, osim dobrih kamera, razlog za takvu samouvjerenost vjerojatno je novi Snapdragon 8+ Gen 1. Ako ste gledali novu epizodu Newsboxa (bit će i ispod ovog članka) onda ste vidjeli da je 8+ Gen 1 osjetan napredak u odnosu na vrući i neefikasni Snapdragon 8 Gen 1. U nekim slučajevima troši i do 25% manje energije što odmah znači manje zagrijavanje (i bolju bateriju).

Još jedna zanimljiva stvar na ovom teaseru gdje se (pretpostavljamo) vide sva tri telefona je što Xiaomi 12S Ultra neće imati onaj dizajn kamera koji se pojavljivao u leakovima (veliki krug s naizgled nasumično razbacanim kamerama). Ovaj zapravo jako podsjeća na Xiaomi Mi 11 Ultra, ali teško je zaključiti iz ovog ograničenog pogleda. Mi smo od aktualne Xiaomi 12 serije testirali samo obični Xiaomi 12, te ga usporedili sa “običnim” Galaxy S22, i zaključili da je solidan telefon kojeg ograničava slaba baterija i loša prednja kamera. To s baterijom bi kod 12S očito moglo biti lako riješeno (zbog novog procesora), a mi ćemo se nadati da su poradili i na prednjoj kameri.

Kakva su vaša očekivanja od Xiaomi 12S serije? P.S. Ispod je epizoda Newsboxa u kojoj smo pričali o Snapdragon 8+ Gen1.

Bajtbox