Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

One UI 5.0 stiže već sljedećeg mjeseca na neke telefone?!

Samsung je ove godine zajedno sa Galaxy S22 serijom predstavio i One UI 4.1 verziju korisničkog interfejsa. Sada su sve oči uprte u One UI 5.0, koji će biti baziran na Androidu 12. Sammobile sada prenosi ekskluzivnu informaciju koja se odnosi na mogući vremenski okvir dolaska One UI 5.0.

Samsung još nije potvrdio kada će One UI 5.0 stići na Galaxy uređaje, ali čini se da će se to dogoditi u bliskoj budućnosti. Naime, Sammobile prenosi informaciju da će beta verzija One UI 5.0 stići već krajem sljedećeg mjeseca ove godine. Najprije će One UI 5.0 beta verziju dobiti Samsung Galaxy S22 serija, nakon čega se očekuje da Samsung proširi program na još neke uređaje, kao što su Samsung Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3.

Pored te informacije, Sammobile navodi da su njegovi izvori otkrili da Samsung planira stabilnu verziju One UI 5.0 predstaviti u desetom mjesecu ove godine i prva će ga dobiti Samsung Galaxy S22 serija.

Samsung je prošle godine izuzetno dobar posao uradio sa One UI 4.0 baziranom na Androidu 12. U jedanaestom mjesecu One UI 4.0 dobila je Galaxy S21 serija, dok su mjesec poslije nadogradnju primili gotovo svi uređaji visoke klase iz Samsunga koji su bili predviđeni da je prime.

Sammobile je ovog mjeseca prenio i to da će Samsungov fokus na One UI 5.0 biti brzina. Navodno Samsung radi na tome da značajno poboljša brzinu korisničkog interfejsa, te da će optimizirati animacije tako da budu uglađenije i brže.

Također, poznati leaker Ice Universe u jednom svom tweetu naveo je da će Samsung napraviti velike promjene u animacijama na One UI 5.0.

Bajtbox