Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Otkriveno koliko bi mogao koštati sklopivi Samsungov mid-ranger

Samsung već par godina predstavlja premium sklopive pametne telefone. Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip linije imaju već nekoliko generacija i ovog ljeta ćemo dobiti još jednu generaciju iz obje ove serije. No, pored ovih telefona, Samsung navodno radi i na razvoju sklopivog mid-range telefona, koji će biti član Galaxy A serije. Sada su se pojavile informacije o tome koliko bi mogao koštati ovaj telefon.

Početkom prošlog mjeseca pojavile su se informacije da bi Samsung zaista mogao predstaviti jeftiniji sklopivi pametni telefon u narednim godinama. Nije poznat vremenski okvir kada bi ovaj telefon mogao biti predstavljen, ali čini da će on zaista ugledati svjetlo dana.

Najnoviji izvještaj glede ovog telefona stiže iz Južne Koreje. U njemu se spominje da bi sklopivi telefon iz Galaxy A serije u ovoj zemlji mogao koštati oko 770 dolara (pretvoreno iz domaće valute). Međutim, na drugim tržištima cijena bi mogla biti znatno viša zbog poreza, i to oko između 900 i 1000 dolara.

Podsjećamo da je početna cijena Galaxy Z Flipa 3 prošle godine bila 1049 EUR, pa bi, u odnosu na njega, sklopivi mid-ranger mogao koštati između 100 i 200 EUR manje. Samsung Galaxy Z Fold 3 je daleko skuplji i on je prošle godine predstavljen s početnom cijenom od 1799 EUR.

Naravno, ovaj izvještaj moramo uzeti s određenom dozom rezerve, jer sigurno je da ovaj telefon nije ni blizu predstavljanja. Nisu još poznate ni osnovne informacije, kao što je npr. koji će koncept primijeniti na ovaj telefon – koncept Galaxy Z Folda ili koncept Galaxy Z Flipa.

Bajtbox