Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Bugatti predstavio svoj prvi električni romobil – Jedinstveni Bugatti 9.0

Proizvođač luksuznih automobila Bugatti sklopio je partnerstvo sa kompanije Bytech kako bi predstavio svoj prvi električni romobil. Čini se da je i Bugatti prepoznao popularnost električnih romobila, te je odlučio predstaviti svoj prvi proizvod ove vrste. Bugattijev električni romobil nosi naziv Bugatti 9.0 i može se pohvaliti nekim odličnim karakteristikama. Šta sve nudi Bugatti 9.0 i za koju cijenu, saznajte u nastavku članka…

Poznat po svojim superbrzim i luksuznim automobilima, Bugatti ulazi i u svijet električnih romobila. Bugatti 9.0 stiže kao plod saradnje Bugattija i Bytecha. Bugatti 9.0 dolazi s jednostavnim i sklopivim dizajnom. Težak je manje od 16 kg i ima okvir od legure magnezija. Sami dizajn najljepše verzije romobila odlikuje plava boja, koju Bugatti naziva Agile Bleu, ali postoje i opcije sa srebrnom i crnom bojom.

Postolje romobila sastoji se od čvrstih materijala i posjeduje bravu koja zaključava upravljač kada je romobil preklopljen. Bugatti 9.0 ima dvostruki kočioni sistem koji se sastoji od prednje ručne kočnice i elektroničkog ABS-a nazad.

Pogodan je i za noćne vožnje jer posjeduje odlično osvjetljenje. Ono uključuje prednje i zadnje svjetlo, kao i prednje, odnosno zadnje žmigavce. Nazad ima projekcijske grede, dok na samom upravljaču postoji LED ekran koji pruža osnovne informacije o vožnji, kao i obavijesti o kapacitetu bateriju i dometu vožnje.

Bugatti 9.0 puni se preko punjača, koji dolazi kao dio njegove dodatne opreme. Ovaj električni romobil nudi domet od 35 km.

Cijena Bugatti 9.0 električnog romobila je 1200 dolara i može se kupiti preko Bugattijeve web stranice namijenjene za romobile – Bugatti Scooters. Dostupan je u tri boje – crnoj, srebrenoj i plavoj.

Bajtbox