Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Još tri Galaxy telefona počela primati Android 12 i One UI 4.1

Samsung je odavno svoje flagship i popularnije mid-range telefone nadogradio na Android 12 i One UI 4.1. Sada Samsung ovu nadogradnju usmjerava prema sve jeftinijim telefonima. Sada su na red došla još tri člana Galaxy A serije.

Samsung Galaxy A21s počeo je primati Android 12 nadogradnju. Ona dolazi s brojem firmvera A217FXXU8DVF6 i uključuje i sigurnosnu zakrpu za šesti mjesec 2022. godine. Android 12 i One UI 4.1 nadogradnja za ovaj telefon trenutno je dostupna u Rusiji, ali očekivati je da će uskoro krenuti i ka ostalim državama.

Drugi telefon od tri koja primaju nadogradnju u ovom valu nadogradnji je Samsung Galaxy A03s. Radi se o jeftinom telefonu. On dobija Android 12, ali sa Samsungovim One UI 4.1, koji je i namijenjen jeftinijim telefonima. Nadogradnja dolazi s brojem firmvera A037FXXU1BVFB i pored Androida 12 i One UI 4.1, donosi i sigurnosnu zakrpu za prethodni mjesec ove godine. Ova je nadogradnja trenutno dostupna korisnicima ovog telefona u Srbiji i uskoro će se proširiti na ostale države.

Samsung Galaxy A21s

I na kraju, treći model. Nadogradnju na Android 12 i One UI 4.1 dobija još jedan jeftini telefon iz Galaxy A serije i to Samsung Galaxy A02s. Ovaj je telefon predstavljen krajem 2020. godine sa Androidom 10 i sada dobija drugu veliku, ujedno i posljednju, Android nadogradnju – Android 12 i One UI 4.1. Baš kao što je slučaj i s prethodna dva telefona, ažuriranje i za ovaj telefon donosi sigurnosnu zakrpu za šesti mjesec ove godine. Dolazi s brojem firmvera A025FXXU4CVF4. Nadogradnja je trenutno dostupna u Rusiji i vrlo brzo će se proširiti na ostale zemlje.

Bajtbox