Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Očekuje se pristupačna cijena – Otkriveno čime bi se mogao pohvaliti Xiaomi 12T Pro

Proteklih dana pojavile su se prve informacije o Xiaomi 12T seriji, koja bi trebala stići na jesen ove godine. Tako su prenesene moguće specifikacije Xiaomi 12T telefona, ali i neke ograničene informacije o Xiaomi 12T Pro telefonu. Danas saznajemo mnogo više detalja o Pro inačici.

Jedan kineski leaker je otkrio da Xiaomi radi na novom telefonu visoke klase, koji bi trebao ponuditi pristupačniju cijenu u odnosu na aktuelne flagship telefone ove kompanije. On navodi da će taj telefon biti pogonjen Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 čipom, te da će stići s pristupačnom cijenom.

Vjerovatno je da ovaj leaker govori upravo o Xiaomi 12T Pro telefonu. Jedan vijetnamski leaker je to potvrdio i naveo još neke detalje o njemu. Tako on prenosi da će Xiaomi 12T Pro u Vijetnam stići do kraja godine.

Xiaomi 11T Pro

Jedan od zanimljivijih detalja jeste taj što će navodno Xiaomi 12T Pro stići sa 200 MP glavnim senzorom kamere. Moto X30 Pro trebao bi biti prvi telefon na svijetu koji će imati kameru od 200 MP i on će uskoro biti predstavljen u Kini. Međutim, čini se da će Xiaomi ubrzo krenuti istim stopama i predstaviti Xiaomi 12T Pro sa 200 MP glavnim senzorom kamere. Vjerovatno je riječ o Samsungovom senzoru, koji je nedavno predstavljen.

Nadalje, prenosi se da će Xiaomi 12T Pro biti opremljen OLED ekranom od 120 Hz, koji će navodno biti najbolji ekran u svom cjenovnom rangu. Navodno će telefon imati 5000 mAh bateriju s podrškom za brzo punjenje od 120 W.

Kako se u posljednje vrijeme učestalije priče o Xiaomi 12T seriji, vrlo je vjerovatno da će ona stići u skorije vrijeme, možda već i sljedećeg mjeseca.

Na kraju napominjemo da ove informacije nisu službene, niti objavljene od strane pouzdanih i poznatih leakera, pa ih stoga moramo uzeti s određenom dozom rezerve. Naravno, u narednim danima očekujemo više provjerenijih informacija.

Bajtbox