Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Mnoge će oduševiti – Samsung navodno staje u kraj nepopularnoj praksi!

Samsungova Galaxy S22 serija predstavljena je u drugom mjesecu ove godine. Baš kao i nekoliko prethodnih generacija, Galaxy S22 modeli predstavljeni su u dvije verzije – sa Exynos čipom i sa Snapdragon čipom. Evropa i Azija obično su dobivale Exynos verziju, dok je ostatak svijeta dobivao Snapdragon verziju. Naravno, to je stvaralo veliko nezadovoljstvo kod kupaca Galaxy S telefona, naročito zbog toga što se do sada Snapdragon, uglavnom, pokazao kao bolji. Međutim, čini se da bi Samsung konačno mogao stati u kraj toj praksi.

Poznati leaker Ming-Chi Kuo, koji je inače najpoznatiji po informacijama o Appleovim uređajima, danas je podijelio informaciju da će Samsung Galaxy S23 seriju, koja će biti predstavljena početkom sljedeće godine, pokretati isključivo Qualcommov nadolazeći flagship čip – Snapdragon 8 Gen 2 (SM-8550).

On navodi da sljedeće godine neće biti dvije verzije telefona, nego će čitav svijet dobiti jednu i jedinu verziju sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom. Kuo vjeruje da Samsung nije siguran u performanse svog nadolazećeg Exynos 2300 čipa u usporedbi sa Snapdragonom 8 Gen 2, kako u smisli sirove snage, tako i u smislu efikasnosti.

Već neko vrijeme kruže glasine o čipu na Galaxy S23 seriji, a u jednom trenutku pojavile su se informacije da bi Samsung, pored Exynosa i Snapdragona, mogao ovu seriju isporučiti i sa MediaTek-ovim čipom. Kuo je jedan od pouzdanijih leakera i obično se ono što on kaže ispostavi tačnim. Ipak, do predstavljanja Galaxy S23 serije ostalo je još mnogo vremena, što znači da ipak ove informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve, iako ih je iznio pouzdani leaker.

Šta vi mislite o ovoj mogućnosti?

Bajtbox