Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dodik: Neće Schmidt pisati historiju djeci u RS, Amerikanci i Britanci su ovdje da podrže muslimane

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a burno je reagovao na današnju izjavu visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta u kojoj je najavio da će se angažirati na nastavnik planovima u RS.

Schmidt je povodom godišnjice genocida u Srebrenici izjavio da je istina univerzalna i jedna te da je problematično što djeca u BiH imaju različite nastavne programe .

Dodik je na Twitteru napisao da Schmidt neće pisati historiju djeci u RS, te upozorio visokog predstavnika da se ne igra sa historijom BiH.

Кристијан Шмит неће писати историју дјеци у Републици Српској, нити ће наша дјеца учити било шта што није прошло провјеру наших просвјетних органа.Посљедњи пут када су Нијемци исписивали историју на Балкану, која се директно тицала и Срба, погинуло је преко милион Срба.— Милорад Додик (@MiloradDodik) July 11, 2022

Стога не бих препоручио Шмиту да се игра историјом у БиХ.Ако је историја учитељица живота, ред би био да је Шмит изучио историју од прије 80 година, да би схватио ову од прије 27. А и кад је схвати, да то задржи за себе!

— Милорад Додик (@MiloradDodik) July 11, 2022

Британци и Американци овдје су дошли да подрже муслимане, и то нам је јасно. Важније је какав план ми имамо да сачувамо Републику Српску. Ми план имамо и ми ћемо свој план спровести, у то не треба да сумњају. Јер волимо Српску!— Милорад Додик (@MiloradDodik) July 11, 2022

“Christian Schmidt neće pisati historiju djeci u Republici Srpskoj, niti će naša djeca učiti bilo šta što nije prošlo provjeru naših prosvjetnih organa.

Posljednji put kada su Nijemci ispisivali historiju na Balkanu, koja se direktno ticala i Srba, poginulo je preko milion Srba.

Stoga ne bih preporučio Schmidtu da se igra historijom u BiH. Ako je historija učiteljica života, red bi bio da je Schmidt izučio historiju od prije 80 godina, da bi shvatio ovu od prije 27. A i kad je shvati, da to zadrži za sebe!

Britanci i Amerikanci ovdje su došli da podrže muslimane, i to nam je jasno. Važnije je kakav plan mi imamo da sačuvamo Republiku Srpsku. Mi plan imamo i mi ćemo svoj plan sprovesti, u to ne treba da sumnjaju. Jer volimo Srpsku!”, napisao je Dodik.

Raport.ba