Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Thenx – popularna aplikacija za kalisteniku ili vježbanje na otvorenom

Svi oni koji žele redovito vježbati kako bi se doveli u formu, a pri tome bi radije izbjegli odlazak u teretanu te zatvoreni prostor zamijenili otvorenim, svakako bi trebali provjeriti što im može ponuditi Thenx, sve popularnija aplikacija za treniranje…

OSNOVNI PODACI
Naziv Thenx
Namjena Lijepo napravljena aplikacija za kalisteniku
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 89,99 USD

Kalistenika je prilično popularan oblik tjelesne aktivnosti kod kojega se koristi gravitacija i utjecaj tjelesne težine pri vježbanju, a svaka vježba koja podrazumijeva korištenje težine vlastitoga tijela zapravo se svrstava u kategoriju kalistenike.

Osim toga, ljubitelji ovoga oblika tjelesne aktivnosti obično su i ljubitelji vježbanja na otvorenom, umjesto u teretanama i dvoranama za vježbanje. Thenx je prilično popularna aplikacija koja naglašava upravo vježbe koji se svrstavaju u domenu kalistenike, a nudi i čitave programe treniranja.

Ono što Thenx čini podjednako omiljenom aplikacijom među početnicima i već iskusnim vježbačima, svakako je činjenica da se dobar dio vježbi može vidjeti besplatno, ali i to što nudi obilje raznovrsnih vježbi. Sve počinje tako da se otvori korisnički račun, pri čemu valja dati i neke osnovne informacije o sebi pod čime se podrazumijeva visina, težina, spol, tjelesna sprema i slično.

Vježbati se uz zgodno osmišljene videozapise može početi odmah, a za dobar se dio vježbi ne treba imati rekvizite ili se, za neke vježbe, može snaći s onim što se nalazi u blizini. Doduše, kako je riječ o kalistenici, uputno je otići do nekog opremljenijeg parka za vježbanje kojih, srećom, ima sve više.

Uz već gotove programe vježbanja koji su prilagođeni i totalnim početnicima, moguće je birati i individualne vježbe (popis vježbi se lako može filtrirati), a tu je i poseban dio za napredne vježbače koji žele usavršiti svoju tehniku.

Bilo kako bilo, Thenx je lijepo napravljena aplikacija za kalisteniku, a posebno je zgodno to što se za vježbanje ne treba plaćati. Doduše, ako se na raspolaganju žele imati baš sve vježbe, onda je potrebno plaćati godišnju pretplatu od 89,99 dolara.

Centralna.ba