Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Dodik se oglasio nakon što je saznao da Njemačka lobira u EU da mu se uvedu nove sankcije

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oglasio se nakon što je danas objavljena informacija da Njemačka lobira u Evropskoj uniji da mu se uvedu nove sankcije.

Dodik je ustvrdio da “Njemačka svojom politikom zastrašivanja neće promijeniti realnost koju živimo, a to je da je BiH neuspješna zemlja”.

Luhrmann: Njemačka u EU lobira za nove sankcije Dodiku!

– Da se oni ne bi zamarali, od danas ja sebi uvodim sankcije. Niti imam kakvu imovinu u Njemačkoj, niti planiram ići tamo – tvrdi Dodik na Tvitteru.

Podsjećamno, njemačka ministarka za Evropu i klimu Anna Luhrmann rekla je danas u Sarajevu da Njemačka u Evropskoj uniji lobira za sankcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, optuživši Dodika da vodi secesionističku politiku.

Upitana može li se očekivati da se Dodiku izreknu sankcije, kazala je da je Njemačka već obustavile projekte u RS-u u vrijednosti od 100 miliona eura, te da je zagoravala da to uradi i EU što je i učinila.

Vijest Dodik se oglasio nakon što je saznao da Njemačka lobira u EU da mu se uvedu nove sankcije se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus