Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Nothing predstavio svoj prvi telefon – Jedinstveni Nothing phone (1)

Kompanija Nothing jučer je predstavila svoj prvi pametni telefon, jednostavno nazvan – Nothing phone (1). Telefon se već na prvi pogled razlikuje od drugih telefona, te je svakako među zanimljivijim na tržištu. Šta sve nudi Nothing phone (1) i za koje cijene, saznajte u nastavku…

Tako je Nothing phone (1) opremljen OLED ekranom dijagonale 6,55”, rezolucije 1080 x 2400 piksela. Stopa osvježavanja ekrana je visokih 120 Hz, a maksimalna svjetlina 1200 nita. Zaštićen je Gorilla Glass 5 zaštitom. Ispod ekrana se nalazi skener otiska prsta. Okvir telefona izrađen je od recikliranog aluminija.

Na poleđini ovaj telefon posjeduje dvije kamere – glavni senzor od 50 MP f / 1.8 Sony IMX 1/1,56” s OIS podrškom i ultraširoki senzor od 50 MP f / 2.2 Samsung JN1 s vidnim poljem od 114 stepeni. Naprijed je prednja kamera u gornjem lijevom uglu. Radi se o Sony IMX471 senzoru od 16 MP.

Ispod poklopca telefona, koji je providan, nalazi se baterija kapaciteta 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 33 W, bežično punjenje od 15 W i reverzibilno punjenje od 5 W. U kutiji s telefonom ne stiže punjač, nego ćete ga morati posebno kupiti za 35 EUR (45W). Nothing phone (1) ima IP53 certifikat.

Telefon ima i LED diode “Glyph interface”, koje su postavljene na funkcionalne dijelove telefona, tako da vam mogu pokazati relevantne informacije, kao što je indikator napretka kada vršite reverzibilno punjenje, a one se i sinhronizuju sa ugrađenim melodijama zvona.

Telefon pokreće Snapdragon 778G+ čip. Isporučuje se sa Androidom 12 i Nothing OS (1). Ključ softvera je pouzdanost i navodi se da neće imati nikakve probleme. Kompanija obećava tri velike Android nadogradnje i četiri godine sigurnosnih nadogradnji svaka dva mjeseca.

Cijena Nothing phone (1) je 469 EUR za verziju 8/128 GB, 499 EUR za verziju 8/256 GB i 549 EUR za verziju 12/256 GB.

Telefon će, ispočetka, osim u Velikoj Britaniji, biti dostupan u Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Mađarskoj, Indiji, Izraelu, Italiji, Makau, Maleziji, Holandiji, Norveškoj, Filipinima, Poljskoj, Portugalu, Rumuniji , Saudijskoj Arabiji, Španiji, Singapuru, Švedskoj, Švicarskoj, Tajvanu, Tajlandu i UAE.

Bajtbox