Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo je prva fotografija snimljena novim 200 MP senzorom kamere

Očekuje se da će Motorola do kraja ovog mjeseca predstaviti svoj najnoviji flagship telefon. To će biti Moto Edge 30 Ultra i otkriveno je da će ovaj telefon stići sa Samsungovim ISOCELL HP1 senzorom kamere od 200 MP. Danas je generalni direktor Motorole za Kinu podijelio fotografiju koja je snimljena sa ovim senzorom kamere.

Sve je bliže predstavljanje Moto Edge 30 Ultra telefona. Sada je generalni direktor kompanije Motorole za Kinu, Chen Jin, objavio fotografiju koja je snimljena ovim uređajem i Samsungovom najnovijom 200 MP kamerom. Fotografija je zapravo snimljena pri 50 MP koristeći 4-u-1 pixel binning.

Fotografisan je buket cvijeća, ali napominjemo da je kvalitet fotografije znatno smanjen zbog toga što je ona podijeljena na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Chen Jin je naveo da je pixel binning tehnologija 4-u-1 znatno bolja od one 9-u-1, koju koriste 108 MP senzori kamere.

Pored naprijed navedenog 200 MP glavnog senzora kamere, prenosi se da će Moto Edge 30 Ultra imati još dvije kamere na poleđini – 50 MP i 12 MP. Prvi će vjerovatno biti ultraširoki senzor, a drugi telefoto. Što se tiče ostalih detalja, ovaj telefon bit će pogonjen Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 čipom, koji je nedavno predstavljen.

Moto Edge 30 Ultra navodno će imati AMOLED ekran dijagonale 6,67”, Full HD+ rezolucije, stope osvježavanja od 144 Hz. Telefon će biti isporučen sa Androidom 12. Navodno će imati bateriju kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 125 W.

Što se tiče cijene, prenosi se da će cijena Moto Edge 30 Ultra telefona u  Evropi biti 899 EUR za verziju sa 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Bajtbox