Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samo jednim klikom do bolje fotografije – Samsung izdao novu aplikaciju!

Samsung nije naročito poznat po tome da često izdaje nove aplikacije. Ipak, južnokorejska kompanija je prije par dana predstavila novu aplikaciju, koja će najviše poslužiti onima koji mnogo pažnje pridaju svojim fotografijama i uređivanju istih.

Čini se da je u javnosti ova aplikacija prošla neopaženo. Samsung je 07.07.2022. godine objavio aplikaciju nazvanu Galaxy Enhance-X na Galaxy Storeu. Ova aplikacija koristi se za poboljšanje fotografija, a bazirana je na umjetnoj inteligenciji. Ova aplikacija zapravo vam pomaže da poboljšate svoje fotografije samo jednim klikom pomoću umjetne inteligencije.

Radi se zapravo o aplikaciji koja obavlja isti posao kao i Adobe Lightroom, Snapseed i Piscart. Samsung Galaxy Enhance-X ista je vrsta aplikacije i može vam pomoći, ne samo da poboljšate kvalitet fotografije, već i da posvjetlite tamne fotografije, popravite zamućene fotografije i još mnogo toga.

Galaxy Enhance-X

Kada poboljšate fotografiju pomoću aplikacije Galaxy Enhancer-X, i originalna i poboljšana fotografija sačuvaju se u galeriji u JPEG formatu.

Interfejs aplikacije, nakon što otvorite fotografiju, uključuje opcije za osvjetljavanje, popravljanje zamućenja, HDR i izoštravanje, dok dugme „More“ daje pristup opcijama Fix Moire, Remove Reflection, Face Enhancements i Portrait options.

Samsungova aplikacija kompatibilna je sa Galaxy pametnim telefonima koji koriste Android 11 operativni sistem ili noviji. Ono što je također bitno naglasiti jeste da se ona može instalirati, pored na flagship telefone iz Samsunga, i na Galaxy telefone srednje klase iz A, M i F serija sa One UI 2.5, 3.0, 4.0 i 4.5.

Podsjetit ćemo da je Samsung još prošle godine predstavio i aplikaciju Expert RAW, koja je isključivo namijenjena flagship telefonima, dok će ova ipak biti dostupna svim Galaxy uređajima.

Bajtbox