Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Hadžović pred borbu u Londonu: Radio sam jake sparinge, očekujem da će Diakiese ići na rušenja

[ad_1]

Najboljeg bosanskohercegovačkog MMA borca Damira Hadžovića narednog vikenda u Londonu očekuje novi nastup u UFC-u.

Goraždanin s adresom prebivališta u Danskoj će se boriti protiv još jednog sjajnog borca, pošto ga UFC-ovi matchmakeri zaista ne štede.

Protivnik će Hadžoviću biti domaći borac iz Engleske Marco Diakiese, koji u karijeri ima omjer od 15 pobjeda i 5 poraza. Hadžović je, s druge strane, na omjeru od 14-6.

“Sve je gotovo što se tiče priprema. Radio sam jake sparinge posljednjih sedmica. Ovu zadnju sedmicu pred borbu neću puno trenirati jer ne želim riskirati. Može se desiti da dobiješ jak udarac u glavu i teško se oporaviti”, kazao je Hadžović pred ovu borbu za Avaz.

Kako je naglasio, imao je dosta vremena da se spremi za borbu i analizira protivnika, koji je dobio svoj posljednji meč.

“Jak protivnik, dobar. Ali moram reći da su u UFC-u svi dobri borci. Vidio sam da se u zadnjoj borbi protiv Viacheslava Borscheva dosta hrvao, iako je više strajker. Čim je neki bokser nasuprot njega to mu se ne sviđa. On voli da stoji na distanci, eksplozivan je, ima jake kikove. Očekujem da će i mene ići da obori. Možda će biti hrvački meč”, istakao je Hadžović.

Otkrio je dio taktike koju je spremio za Diakiesija.

“Možda budem išao na parter, da ga malo zbunim. To je MMA borba, nije samo na nogama. Ako mu dopustim to da misli da je samo stand up, on će se opustiti. Mislio sam koristiti više boks”, rekao je Hadžović.

U posljednje vrijeme top tema u UFC-u je Khamzat Chimaev, Šveđanin rođen u Čečeniji, koji još nema poraz (10-0). Hadžović smatra da je on zreo za borbu za pojas s Kamaru Usmanom.

“Jeste, sto posto. Dobar je, ima hrvanje, što je velika prednost. Mentalno je jak, a ima isto i dobru stojku i boks. Vidjelo se i protiv Gilberta Burnsa. Burns se isto borio s Usmanom i dobro odradio tu borbu. Čim se Chimaev može onako nositi s Burnsom, može i protiv Usmana. On je malo drugačiji borac, vjerujem da će biti šampion”, smatra Hadžović.

Dosta se priča i o povratku kontroverznog Irca Conora McGregora, koji se još oporavlja od teške povrede koju je pretrpio u meču protiv Dustina Poiriera prošlog jula.

“Ja ne znam gdje će se on boriti. Ne vjerujem da će se vratiti u laku kategoriju. Vidjet ćemo da li će to biti u velteru. To nije obična povreda koju je on imao. Slomio je kost i sada ima titanijum u nozi. To osjetiš pri kretanju i znam da je on imao tih problema prilikom oporavka. Mislim da se on može vratiti, ali možda tek za par mjeseci”, mišljenja je Hadžović.

Nešto što se dugo iščekuje je i teškaški duel Francisa Ngannoua i Jona Jonesa.

“Mislim da je Jones zadnju borbu imao prije dvije godine protiv Dominicka Reyesa). Ngannou je u međuvremenu uzeo titulu i odbranio je, ali i on je imao sad tešku povredu križnih ligamenata. Jones je u to vrijeme trenirao, jačao se i on je sad u mojim godinama. Vjerujem da može, drugačiji je borac, iako se nije borio u teškoj kategoriji. Ima nešto specijalno, prirodni je fajter. I Ngannou je opasan, može te završiti jednim udarcem… Ali vjerujem da bi mu Jones pružio dobar otpor, možda bi mu i uzeo titulu”, jasan je Hadžović u razgovoru za Avaz.

Hadžović se trebao boriti u aprilu protiv Amerikanca Stevea Garcije (11-4, 1-1 UFC), bivšim borcem Bellatora i LFA promocije. Međutim, meč je otkazan.

“Nisam dobio vizu za SAD. Na svu sreću, ubrzo mi je ukazana prilika da se borim u Londonu. Znači to puno, jer su Amerikanci devet sati iza. Budiš se u četiri svako jutro, ne možeš da spavaš i baš se teško navići”, kazao je Hadžović.

Borba Hadžovića i Diakiesea na programu je u subotu. Njih dvojica bi u oktagon trebali ući već oko 19:30h.

SCsport.ba