Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Sjajni Selver Mahmić se plasirao u finale Armagedona, Benjamin Abazović poražen

[ad_1]

U hrvatskom Zaboku večeras se održava polufinale Armagedon turnira u organizaciji Fight Nation Championshipa iz Hrvatske, a nastupe su upisala dva borca iz Bosne i Hercegovine.

Ubilježili su polovičan uspjeh, pošto se finala domogao sjajni Selver Mahmić iz Maglaja, dok je poraz upisao Benjamin Abazović iz Sarajeva.

Mahmić se borio protiv Martina Batura iz Hrvatske, te ga je uspio savladati tehničkim nokautom u prvoj rundi. Sjajno je ušao u meč Mahmić, inače višestruki prvak BiH u kikboksu, koji se prije nekoliko mjeseci okrenuo borbama u MMA i počeo trenirati u American Top Team dvorani u Zagrebu.

Brzo je jednim desnim krošeom uzdrmao Batura i srušio ga na pod, gdje mu je nastavio zadavati jake udarce i sudija je prekinuo meč. U finalu Armagedona će se Mahmić boriti protiv Davida Sivonjića, inače timskog kolege iz ATT.

ABazović je poražen od Filipa Lokasa u prvoj rundi. Brzo je Lokas srušio Abazovića i odveo borbu na pod, gdje se bolje snašao i brzo zahvatom na ruci (armbar) savladao bh. borca.

SCsport.ba