Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Isplativi flagship – Ovo su specifikacije Xiaomi 12T telefona

Sredinom devetog mjeseca prošle godine Xiaomi je predstavio Xiaomi 11T i Xiaomi 11T Pro. Ova su dva telefona predstavljena za globalno tržište i radi se o nešto jeftinijim flagship telefonima. Ove godine trebala bi stići Xiaomi 12T serija. Sada su procurile moguće specifikacije običnog Xiaomi 12T telefona.

Xiaomi 12T stići će kao nasljednik Xiaomi 11T telefona i bit će jeftiniji model iz Xiaomi 12T serije. Prenosi se da će ovaj telefon biti opremljen OLED ekranom dijagonale 2712 x 1220 piksela, sa stopom osvježavanja od 120 Hz.

Na zadnjoj strani telefon bi trebao imati tri kamere, od kojih će glavni senzor biti onaj od 108 MP. Navodi se da je riječ o Samsung ISOCELL HM6 senzoru. Pored njega, tu bi još trebali biti i Samsung S5K4H7 ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP. Na prednjoj strani navodno će se naći selfie kamera sa senzorom od 20 MP – Sony IMX596.

Xiaomi 11T

Detalji o kapacitetu baterije ovog telefona nisu poznate, ali zato je poznato da bi telefon trebao stići sa podrškom za brzo punjenje od 67 W.

Kada je riječ o čipu, prenosi se da će Xiaomi 12T biti pogonjen čipom tajvanskog MediaTek-a – Dimensity 8100 Ultra. Ovo je još nepredstavljen čip, a navodi se da se radi o čipu proizvedenom u 5 nm proizvodnoj tehnologiji.

Kada je riječ o Pro verziji ovog telefona, prije par dana prenesene su neke informacije. Tako će navodno Xiaomi 12T Pro biti pogonjen Snapdragon 8+ Gen 1 čip. Jedan od zanimljivijih detalja jeste taj što će navodno Xiaomi 12T Pro stići sa 200 MP glavnim senzorom kamere.

Bajtbox