Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Jakirović: Ne tražim alibije, idemo na pobjedu

Najavio je opreznu igru, ali i postavku na način da se pobijedi.

– Igramo sa timom koji ima 11 reprezentativaca. Moramo biti koncentisani, oprezni i fokusirani. Oni su zaslužili proći Olympiakos. U Slovačkoj svi očekuju da će nas eliminisati i pritisak je naravno na njima.

Želim da moji igrači uživaju. Na početku ove avanture rekao sam da sanjam da nešto napravimo u Evropi i siguran sam da možemo napraviti nešto što dosad nije zabilježeno u bh. fudbalu. Nadam se da ćemo uspjeti u ove dvije utakmice, izjavio je Jakirović.

Zrinjski je evropski put započeo u Ligi prvaka gdje je eliminisan od Sheriffa iz Tiraspola, da bi potom u Konferencijskoj ligi preskočio dvije prepreke. Prvo Tiranu, a potom i kazahstanki Tobol.

– Nadam se da ćemo i ovog puta imati sreće, kao što smo imali nedavno u Kazahstanu. To se negdje i zasluži. Slovan je organiziraniji i vjerovatno bolji od Sheriffa. Spremni smo na nekoliko varijanti, pripremili smo se i vidjet ćemo kako će to sutra izgledati. Oni lako kažnjavaju svaku grešku. Imaju dobre tehničare, brze igrače… Ovdje jednostavno ne postoje loši protivnici. Stalno igramo protiv prvaka svojih zemalja, ali ja očekujem da izbacimo i Slovan, poručio je Jakirović.

Prednost Slovana pred sutrašnji duel svakako je i svježina igrača. Trener slovačkog tima u domaćem šampionatu koristi jedan tim, a u Evropi sasvim drugi.

U timu Zrinjskog ovog puta neće biti Nike Jankovića koji je prikupio tri žuta kartona, dok su nakon utakmice pauze u kombinaciji Memija, Mandić i Ćorluka. Meč Zrinjskog i Slovana igra se sutra na stadionu Pod Bijelim brijegom sa početkom od 20 sati, a sudit će ga sudijska trojka iz Austrije na čelu sa Julianom Weirbergerom.