Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

WhatsApp konačno povukao dugo iščekivan potez – Još brža i bolja aplikacija

WhatsApp omogućava korisnicima da povežu svoj račun s pametnog telefona na desktop računar. To im dalje omogućava pozivanje i primanje poziva, slanje poruka itd., bez potrebe da pametni telefon bude u blizini. No, sve je zasnovano na WhatsApp Webu, bilo da se radi o pristupu WhatsAppu preko internet preglednika na računaru ili o aplikaciji WhatsApp, koja je također bazirana na WhatsApp Webu. WhatsApp je sada konačno pokrenuo izvornu Windows aplikaciju.

WhatsApp napokon pokreće izvornu Windows aplikaciju, koja više nije temeljan na WhatsApp Webu, nego je pravljena kako bi izvorno bila pokretana na Windowsu.

Iako aplikacija izvana neće izgledati drugačije, izvorna Windows WhatsApp aplikacija radit će bolje, koristit će manje resursa i trebala bi se pokretati brže nego prije.

Kada je riječ o WhatsApp aplikaciji za MacOS, navodi se da će WhatsApp objaviti i izvornu aplikaciju za Appleov operativni sistem. Međutim, aplikacija je trenutno u razvoju. Zapravo, trenutno se MacOS aplikacija testira u okviru zatvorene beta verzije. Navodi se da će ona stići kao MacOS “univerzalna aplikacija”, što znači da će biti bazirana na iPhone verziji aplikacije WhatsApp i da će izvorno raditi i na Appleovim laptopovima. Čak se prenosi da je rana beta verzija već znatno brža od trenutne aplikacije.

Bez obzira na kojoj platformi budete koristili novu WhatsApp aplikaciju za desktop računare, i dalje ćete je morati povezati s računom pametnog telefona, koji je povezan s telefonskim brojem. Nakon povezivanja, moći ćete slati i primati poruke, upućivati i primati pozive sa end-to-end enkripcijom na svakom povezanom uređaju. Možete koristiti do 4 povezana uređaja dok je vaš telefon van mreže, ali povezani uređaji automatski će se odjaviti ako niste koristili telefon 14 dana.

Bajtbox