Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Počelo je! – Huawei masovno proizvodi Mate 50 seriju

Huawei je početkom ove godine najavio da će do kraja 2022. godine predstaviti Huawei Mate 50 seriju, koja je inače trebala biti predstavljena prošle godine. No, to se nije desilo iz svima poznatih razloga. Ove će godine pomenuta serija napokon stići i sada stižu lijepe vijesti za potencijalne kupce Huawei Mate 50 modela.

Huawei Mate 50 serija do sada je dobila značajan broj certifikata, što ukazuje na njeno skorije predstavljanje. Sada iz Kine stiže izvještaj u kojem se navodi da je Huawei započeo masovnu proizvodnju Huawei Mate 50 modela.

Huawei tako očigledno sprema zalihe ovih telefona, koji bi trebali biti predstavljeni sljedećeg mjeseca. U izvještaju se prenosi da će Huawei Mate 50 serija koristiti komponente koje proizvode kineski proizvođači.

Huawei Mate 50 render

Prema dosadašnjim glasinama, ona će uključivati tri modela – Huawei Mate 50, Huawei Mate 50 Pro i Huawei Mate 50 RS. Međutim, prethodnih dana najavljuje se da će uz ova tri modela biti predstavljen i Huawei Mate 50E.

Kada je riječ o specifikacijama, očekuje se da će Huawei Mate 50 serija stići s nekim novim funkcijama koje se odnose na fotografisanje. Tako se navodi da će ova serija imati Huawei Image XMAGE podršku, koja će dodatno poboljšati kvalitet fotografija napravljenih Mate 50 telefonima.

Zajedno s Mate 50 serijom, trebala bi debitovati i Huaweijeva nova verzija operativnog sistema – HarmonyOS 3.0. U nekim izvještajima se prenosi da će telefoni biti pogonjeni Kirin 9000S čipom, dok neki prenose da će biti pogonjeni Qualcomm Snapdragon 888 čipom. Najjeftiniji model iz ove serije, Huawei Mate 50E, navodno će stići sa Snapdragonom 888.

Bajtbox