Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Odbranio naslov svjetskog prvaka: Usyk ponovo savladao Joshuu

[ad_1]

Oleksandar Usyk je odbranio naslov prvaka svijeta u verzijama IBF, IBO, WBO i WBA savladavši Anthonyja Joshuu.

Britanac Joshuu nije se uspio osvetiti za poraz od prije skoro godinu, pa je tako Uysk uspio ponovo postati prvak Svijeta.

Ukranijac Usyk je savladao Britanca Joshuu podijeljenom odlukom sudija (115:113, 116:112, 113:115), te je na taj način slavio u borbi.

Usyk je sinoć došao do svoje 20. pobjede u karijeri u kojoj nema niti jednog poraza, dok je Joshua upisao treći poraz u karijeri u kojoj ima 24 pobjede.

Početak meča je bolje otvorio Usyk koji je uspio zadati par dobrih udaraca Britancu, koji je sve to uspio vratiti u drugoj i trećoj rudi. Četvrta runda je donijela veliku razmjenu udaraca na obje strane, ali je Uysk zadao nekoliko jačih krošea. U petoj rundi se Joshu se promijenio taktiku, pa je Ukrajnica više gađao u tijelo, na taj način je pokušao da ga što više umori.

Runde su odmicale a Joshu se sve više i više umarao, dok je Usyk taktički se čuvao za zadnje runde gdje je i pokazao kako zna kontrolisati borbu i okrenuti je na svoju stranu. U posljednoj rundu Britanac je krenuo na sve ili ništa, i na kraju nije uspio napraviti nikakvu senzaciju, pa je Ukrajinac Usyk odbranio pojas namijenjen prvaku svijeta.

SCsport.ba