Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei Mate 50, Mate 50 Pro i Mate 50 RS na ekskluzivnim renderima!

Sljedećeg mjeseca Huawei bi trebao predstaviti svoju Mate 50 seriju pametnih telefona. Huaweijev raspored predstavljanja telefona uveliko se promijenio nakon američkih sankcija. Tako je prošle godine kineska kompanija predstavila P50 seriju, dok je ove godine na redu Mate 50 serija. Sada su osvanuli ekskluzivni renderi trojca iz Huawei Mate 50 serije.

Postoji nesklad između izvještaja koji se odnose na broj Huawei Mate 50 modela. Tako neki izvještaji navode da će ova serija uključivati Mate 50, Mate 50 Pro, Mate 50E i Mate 50 RS, dok neki izvještaji tvrde da neće biti Mate 50E telefona. Sada su navodno na promotivnim fotografijama osvanuli Mate 50, Mate 50 Pro i Mate 50 RS i ove se fotografije zaista čine kao službene, iako ih naravno nije Huawei objavio.

Ono što je zajedničko svim modelima jeste kružni izrez na zadnjoj strani u kojem će se naći prednje kamere. On je kod Huawei Mate 50 i Mate 50 Pro gotovo identičan, dok se malo razlikuje onaj koji se nalazi na Mate 50 RS telefonu.

Kada je riječ o prednjoj strani, tu postoje neke razlike. Prije svega, Mate 50 Pro ima stari klasični zub, za razliku od ostala dva modela koji nemaju zub, nego rupicu pri vrhu ekrana. Iako se to kod Mate 50 RS telefona ne primijeti, pretpostaviti je da se radi o rupici. Naravno da postoji i opcija da se radi o prednjoj kameri ispod ekrana, ali to je malo vjerovatno. Sva tri ekrana su zakrivljena.

Na fotografijama, u donjem desnom uglu stoji i XMAGE, što znači da će telefoni imati optimizovane kamere od strane XMAGE-a, koji je zapravo Huaweijeva interna zamjena za Leicu s kojom su okončali saradnju. Pored toga, stoji da će telefoni biti isporučeni sa HarmonyOS-om.

Bajtbox