Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Od skandiranja “Mile lopove” večeras je jače grmilo samo “Vukane, Vukane…”?!

Na protestima koje je večeras organizovala opozicija u bh. entitetu Republika Srpska okupilo se nekoliko hiljada ljudi. Na Trgu Krajine obraćali su se lideri i funkcioneri opozicionih stranaka, a među govornicima je, prije Jelene Trivić, koja je bila protivkandidatkinja Miloradu Dodiku za predsjendika RS, na bini se pojavio i Nebojša Vukanović, bivši član SDS-a koji je na netom završene izbore izašao sa svojom listom “Za pravdu i red” koja je s oko 30.000 glasova ušla u NSRS.

Upravo je Vukanović pobrao najveće ovacije publike, i jedini kojem je okupljena masa gromoglasno skandirala od svih opozicionih govornika.

Osim skandiranja “Mile lopove”, “Crvena bando”… upućenih Miloradu Dodiku i njegovom SNSD-u, na Trgu Krajine masa je gromoglasnim skandiranje pozdravila Vukanovića.

Nakon što je Vukanović izašao za govornicu i uputio nekoliko uvodnih rečenica prisutnima, iz hiljada grla na Trgu Krajine zaorilo se “Vukane, Vukane…”

“Nemojte tako glasno, kumim vas Bogom, vesela Gorica opet će padati u nesvijest”, kazao je Vukanović pokazujući prstom u pravcu restorana u kojem su, kako je rekao “navukli zavjese i sad ćure gore, s kamerama, gledaju nas”.

“Ono što sam davno poručio njoj i njenom tati, pakuje se i odlazi, bisege ostavi”, kazao je Dodik aludirajući na Dodika i njegovu kćerku. Pogledajte kako je izgledalo Vukanovićevo obraćanje.

Prvi čovjek SDS-a Mirko Šarović u utrci za člana Predsjedništva BiH teško je poražen u utrci sa Željkom Cvijanović iz SNSD, koja je osvojila skoro 100.000 više glasova od njega.

Vijest Od skandiranja “Mile lopove” večeras je jače grmilo samo “Vukane, Vukane…”?! se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus