Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Volodimir Zelenskij: Kako da pregovaramo s Rusima? Bolesni su u glavu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij odgovorio je na pitanje novinara o mogućnosti mirovnih pregovora s Rusijom.

“Nemamo vremena za diplomaciju. Oni lažu, to nije diplomacija. Kada kažu da žele diplomatske veze i zaustaviti rat, to je laž. Jučer su rekli da su spremni. Rekli su da Ukrajina nije sprema. A danas su nas napali s 54 rakete. Ludi su. Bolesni u glavu. O čemu pričaju, ako nas napadaju s 54 rakete u pola dana? Mislim da žive na drugom planetu”, rekao je Volodimir Zelenskij.

Volodymir Zelenskyy commented on the possibility of negotiations with Russia. pic.twitter.com/4k35AJUy0x— NEXTA (@nexta_tv) November 2, 2022

Novinar ga je upitao znači li to da nema kompromisa, nego samo pobjeda, na šta je ukrajinski predsjednik odgovorio: 

“Nije stvar kompromisa. Naravno da samo pobjeda vrijedi. No, trebaju napraviti par koraka unazad.”

S druge strane Hamish De Bretton-Gordon, bivši šef jedinice britanske vojske za hemijsko oružje, rekao je za Sky News da ne možemo pretpostaviti da Vladimir Putin neće pokrenuti neku vrstu nuklearnog napada i da bi se to moglo dogoditi na nekoliko različitih načina.

“Bilo bi nevjerojatno da Putin upotrijebi taktičko nuklearno oružje. Međutim, Putin nastavlja činiti nevjerojatno”, rekao je u razgovoru jutros.

“Dakle, mislim da ne možemo pretpostaviti da on neće koristiti ovu vrstu oružja. Uostalom, imenovao je Sergeja Surovikina, generala Armagedona, kako je on poznat, kojeg sam pratio u Siriji tokom posljednjih nekoliko godina.”


Raport.ba