Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Gužve na izlazu iz BiH: Naoružajte se strpljenjem

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Stoga, naoružajte se strpljenjem ukoliko se nalazite na granicama na izlazu iz BiH.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika pravoslavnog Božića na teritoriji Bosne i Hercegovine zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija danas (06.01.) od 12 sati do 24 sata 07. januara. 

Gusta magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču. Kao i na putevima Glamoč-Mlinište, Prozor-Jablanica-Konjic, Ključ-Sanski Most, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Te u dijelu Kantona Sarajevo. U područjima sa gustom maglom savjetuje se korištenje svjetla za maglu (maglenke).

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuje se opreznija vožnja. 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Raport.ba