Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Oštra rekacija Dodika na optužbe Blinkena da vlada Putinovim metodama

Milorad Dodik, predsjednik entiteta RS, odgovorio je kritike američkog državnog sekretara Anthony Blinkena.

“Mnoge novinare zanimalo je šta mislim o podacima koje je dala američka ambasada o donacijama u RS od 1995. do danas. Već sam odgovorio. Bolje da nisu dali ni dolar, a da se nisu tako i toliko miješali. Pitam se da li je u onih 638 miliona dolara uračunat i osiromašeni uranijum koji su nam slali sa neba? Da li to računaju kao investiciju u biološko razaranje srpskog naroda”, napisao je Dodik.

Многе новинаре занимало је шта мислим о подацима које је дала америчка амбасада о донацијама у Републици Српској од 1995. до данас. Већ сам одговорио – боље да нису дали ни долар, а да се нису тако и толико мијешали. Питам се да ли је у оних 638 милиона долара урачунат и…— Милорад Додик (@MiloradDodik) March 30, 2023

Podsjetimo, državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Anthony Blinken uputio je možda dosad i najtežu kvalifikaciju u odnosu na Milorada Dodika i njegovu vlastu u Republici Srspkoj.

Blinken je u objavi na Twitteru naveo da predsjednik RS ide autoritarnim putem predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Milorad Dodik’s attacks on basic rights and freedoms in Republika Srpska show he is on President Putin’s authoritarian path. @StateDept, represented by Amb. Murphy, continues to advocate for the democratic and prosperous future that all citizens of Bosnia and Herzegovina deserve.— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) March 29, 2023

“Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je on na autoritarnom putu predsjednika Putina.

State Department, koji zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost kakvu zaslužuju svi građani BiH”, naveo je Blinken u objavi na Twitteru.

Raport.ba