Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovaj problem je na razini debakla Galaxy Note 7

Utvrđeno je da Samsung postavlja ograničenja izvedbe na više od 10.000 aplikacija – popis koji uključuje sistemske aplikacije, Googleove aplikacije i brojne aplikacije trećih strana. Iz tvrtke kažu da se time želi osigurati sigurnost potrošača.

Ograničenja se nameću putem usluge optimizacije igre (GOS), koja bi trebala spriječiti probleme s pregrijavanjem i prigušivanjem optimiziranjem performansi sustava. Međutim, kako je otkrio korisnik Twittera @GaryeonHan, opseg usluge seže daleko izvan igara i miješanja u aplikacije.

Istaknuto je da GOS nameće ograničenja performansi čak i kada je temperatura uređaja unutar razumnog raspona. I kao da to nije dovoljno, usluga zapravo postaje meka na benchmarking aplikacijama kao što je Geekbench, izostavljajući ih s popisa gasa. Ovo je jasan pokazatelj prijevare, jer rezultati kroz takve aplikacije ne bi bili reprezentativni za stvarno iskustvo.

Ukratko, sve dok GOS nastavi s nametanjem u svom sadašnjem obliku, korisnici neće dobiti performanse za koje su platili. Ako ste jedan od kupaca koji hvale potpuno novi model npr. Galaxy S22, Snapdragon 8 Gen 1/Exynos 2200 ispod haube možda neće dati svoj maksimum.

Bez obzira na to, Samsung istražuje GOS problem i pristupa mu jednako ozbiljno kao i debaklu Galaxy Note 7. U međuvremenu Samsung se oglasio s objašnjenjem i “rješenjem“.

I, kao što smo sumnjali, Samsung kaže da je razlog za to sprječavanje pregrijavanja uređaja kada se aplikacije ili igre koriste tijekom duljeg vremenskog razdoblja (pretpostavljamo da je trajanje baterije također važno). Ali Samsung ima rješenje za to, rješenje koje će implementirati u bliskoj budućnosti. Rješenje je u biti gumb koji će vam omogućiti da prisilite GOS da daje prednost performansama u odnosu na sve ostalo.

Međutim aplikacija Game Booster na Galaxy uređajima već ima opciju koja vam omogućuje da odaberete da li uređaj daje prednost performansama ili trajanju baterije ili uspostavlja ravnotežu između to dvoje. Tako da ovo rješenje i nije baš najjasnije.

Iako ćete ovakve stvari jako teško primijetiti stvarnim korištenjem uređaja, ovo je svejedno veliki problem za Samsung.


Bajtbox