Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Zbog varanja Geekbench izbacuje ove Samsung modele

Usred rekordne prodaje Galaxy S22 , Samsung se sada našao usred situacije nalik skandalu koja uključuje varanje referentnih vrijednosti, što prijeti dosad izvrsnom odgovoru za njegove nove vodeće modele. Nedavno je otkriveno da tvrtka umjetno ograničava performanse sustava svojih Galaxy telefona na popisu od 10.000 aplikacija. I kao da rezultirajući bijes nije bio dovoljan, uslužni program Geekbench za usporedbu sada je najavio uklanjanje nekoliko vodećih Galaxy modela sa svojih Android Benchmark ljestvica.

Prigušivanjem performansi, ili ‘optimizacijom’ kako to Samsung kaže, upravlja GOS usluga. Geekbench je ovu uslugu citirao u tweetu koji je naveo da je otkriveno da se prigušivanje vrši na temelju identifikatora aplikacije, a ne ponašanja aplikacije.

Nakon opsežnog internog testiranja, Geekbench je utvrdio da sljedeći modeli koriste GOS:

•             Samsung Galaxy S22 (svi modeli)

•             Samsung Galaxy S21 (svi modeli)

•             Samsung Galaxy S20 (svi modeli)

•             Samsung Galaxy S10 (svi modeli)

Posljedično, svi su ovi uređaji uklonjeni s Android Benchmark grafikona na Geekbench pregledniku. To je vjerojatno učinjeno jer njihovi rezultati nisu odražavali učinak koji se očekuje i jer je cijela stvar prilično nepoštena.

Još jedna zanimljiva stvar koju treba primijetiti je da popis isključuje seriju Galaxy S22 unatoč tome što je Samsung potvrdio da linija dolazi s GOS-om, barem u Južnoj Koreji. Razlog tome zasad je nejasan.

Bez obzira na to, Samsung je objavio priopćenje u kojem kaže da planira ažurirati Game Booster Lab što je prije moguće kako bi ponudio opciju davanja prioriteta performansama.

Kakvo je Vaše mišljenje o tome, podržavate li Samsung u ovome što radi ili smatrate da zaslužuju svaku osudu?

Pišite nam u komentarima.

Bajtbox