Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Svjetski kup: Miradoli priredila iznenađenje u Lencerhajdu, Muzaferija bez bodova

[ad_1]

Francuskinja Romane Miradoli priredila je iznenađenje u subotu pobijedivši u Super G-ju kojeg su skijašice vozile u Lencerhajdeu za Svjetski kup, a Italijanka Federica Brignone je osigurala mali Kristalni globus u toj disciplini.

Miradoli (27), kojoj je ovo prva pobjeda u Svjetskom kupu, bila je najbrža s vremenom 1:19.87. Druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin s 38 stotinki zaostatka (1:20.25), a treća Švicarka Lara Gut Behrami sa 88 stotinke sporijim vremenom (1:20.75).

Italijanka Brignone osvojila je mali Kristalni globus u super G-ju čak i prije nego je startala zahvaljujući grešci svoje sunarodnjakinje Elene Curtoni. Prije početka utrke Brignone je u poretku skijašica za super-G imala 103 bodova prednosti ispred Curtoni, jedine koja ju je mogla ugroziti dvije utrke prije kraja sezone. Nakon utrke koju je Brignone završila na devetom mjestu, ostala je vodeća s nedostižnih 506 bodova.

Naša Elvedina Muzaferija, nažalost, ostale je bez bodova, osvojila je 32. mjesto s vremenom 1:25,53.

Curtoni je u poretku Super G-ja druga sa 374 bodova, a treća je još jedna Italijanka Sofia Goggia sa 332 boda.

Za 31-godišnju Brignone, koja je 2020. osvojila Veliki Kristalni globus, to je prvi mali Kristalni globus u super-G-ja. Zadnji super-G sezone skijašice voze za dva tjedna na završnici.

U ukupnom poretku skijašica Shiffrin je prva sa 1.106 bodova, Slovakinja Petra Vlhova druga sa 1.039 bodova, a treća je Brignone sa 851 bodom.

SCsport.ba