Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Borac golovima Melega i Cvijanovića savladao Velež

[ad_1]

Foto: Mondo.ba

Borac je danas, na izuzetno teškom terenu Gradskog stadiona u Banjoj Luci, savladao Velež u susretu 21. kola m:tel Premijer lige BiH i napravio novi korak prema plasmanu u Evropu.

Domaćini su od početka atakovali na gol Mostaraca. Iz slobodnih udaraca prijetili su Meleg i Brkić, ali na visini zadatka je bio golman Rođenih Bogdanović.

Najbolju priliku propustio je realizirati Jovo Lukić u 30. minuti, tačnije promašio je nemoguće – sa svega par metara poslao loptu pored gola Veleža.

Zatim je Meleg opet zaprijetio, ali također šutira “s pogrešne strane stative”.

Velež u prvih 45 minuta nije mnogo toga pokazao, tek poluprilika i mlaki šut Zeljkovića u 42. minuti, stoga su Rođeni svakako imali više razloga za zadovoljstvo rezultatom od 0:0 na poluvremenu.

Najbolju šansu Rođeni su propustili u 57. minuti. Dejanović je sjajno odigrao povratni pas za Pecu, ali vezista Veleža pogađa vanjski dio mreže Borca.

Odmah je uslijedila kazna. Rezantan prizemni udarac Meleg je uputio sa više od 20 metara, lopta se zakoprcala u donjem uglu Veležovog gola za vodstvo Borca.

Novu sjajnu priliku za goste imao je rezervista Anđušić u 67. minuti, ali je s desetak metara šutirao pravo u dobro postavljenog Ćetkovića.

I opet je uslijedila kazna. Lukić je nakon kontranapada uputio pas na drugu stativu, uklizao Cvijanović i postigao gol bivšem klubu.

Nakon toga trener Veleža Feđa Dudić s nekoliko izmjena je gurnuo sve karte u napad, ali priželjkivani efekat je izostao.

Borac je sačuvao 2:0 i upisao tri boda.

Borac – Velež 2:0 (Meleg 58’, Cvijanović 68’)

Gradski stadion u Banjoj Luci. Glavni sudija: Mirza Kazlagić (Cazin).

BORAC: Ćetković, Kujundžić (Subić), Vojnović, Bošnjak, Ćorić, Molls (Begić), Meleg, Brkić, Jović (Ayaz), Cvijanović (Moraitis), Lukić.

VELEŽ: Bogdanović, Radović, Zvonić (Brandao), Zeljković, Isić, Pršeš (Šikalo), Ćosić (Anđušić), Džanković (Peco), Vehabović, Dejanović (Salčin), Haskić.

(SCsport)