Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Šehović osvojio zlato na Arnold Sports Festivalu: Ovo ću pamtiti cijelog života

[ad_1]

Sejfo Šehović, iskusni bosanskohercegovački takmičar u sportovima snage, ponovo je bio jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u powerliftingu na Arnold Sports Festivalu, a na ovom prestižnom takmičenju osvojio je zlatnu medalju.

Šehović je na vaganju imao 71 kg i u kategoriju do 75 kg u deadliftu podigao je 255 kg i tako osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

“Ovo je jedno veliko svjetsko prvenstvo koje ću pamtiti cijelog života. Jedini sam bio iz bivše Jugoslavije i časno sam predstavio svoju najbolju domovinu Bosnu i Hercegovinu i osvojio prvo mjesto”, rekao je Šehović.

Bosanskohercegovački takmičar imao je i problema u Kolumbusu zbog promjene vremenske zone.

“Promjenom vremenske zone, imao sam problema sa spavanjem, a onda sam se i prehladio. Uspio sam uz Božju pomoć osvojiti zlatnu medalju i prvo mjesto. Naci se među 22.000 takmičara iz 80 zemalja iz cijelog svijeta… To treba doživjeti. Presretan sam. Emocije su još prisutne”, istakao je Šehović.

Podsjetimo, Šehović je prije dvije godine na Arnold Sports Festivalu osvojio je zlatnu medalju u deadliftu i oborio je dva svjetska rekorda.

SCsport.ba