Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Otkriveno koji čip pokreće Galaxy A73 5G

Nakon što je na tržištu predstavio Galaxy A13 i A23 , Samsung sada namjerava predstaviti i Galaxy A73 5G pametni telefon. Samsung Galaxy A73 5G se pojavio na Geekbench certifikatu otkrivajući ključne detalje.

Samsung Galaxy A73 5G nosi broj modela SM-A736B i testiran je na Geekbench verziji 5. Pametni telefon postiže 778 bodova u odjelu s jednom jezgrom i 2.913 bodova u odjelu s više jezgre.

Uređaj ima Snapdragon 778G procesor srednjeg ranga koji radi na osnovnoj frekvenciji od 1,80 Hz. Ima 8 GB RAM-a i pokreće najnoviji Android 12 OS. Očekujemo da će doći u 6 GB RAM-a kao osnovnoj RAM opciji.

Osim toga, pametni telefon je prošao FCC certifikat otkrivajući podržanu brzinu punjenja. Pametni telefon ima podršku za brzo punjenje od 25 W i ima broj modela SM-A736B/DS koji potvrđuje njegovu mogućnost dual-SIM-a.

Priča se da će Samsung Galaxy A73 5G donijeti 6,7-inčni AMOLED panel. Imat će zaslon s brzinom osvježavanja od 90 Hz i Full-HD+ rezoluciju, ispod kojeg će biti smješten najvjerojatnije optički senzor otiska prsta. Očekuje se da pametni telefon dolazi sa sustavom od četiri kamere na stražnjoj strani, a glavni senzor od 108 MP će biti opremljen optičkom stabilizacijom, također će posjedovati 12 MP senzor kao sekundarnu leću, no još nije poznato hoće li to biti telephoto ili širokokutni senzor.

Ostale specifikacije telefona tek će biti poznate, ali možemo očekivati osnovnu opciju za pohranu od 128 GB i veliku bateriju. Za sada nema službene potvrde o datumu lansiranja, ali s obzirom na to da je prošao Geekbench certifikat, možemo očekivati da će lansiranje biti u narednim tjednima.

Bajtbox