Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung pod napadom hakera – ukradeno 190 GB jako bitnih podataka

Samsung Electronics je pretrpio veliki sigurnosni proboj. Hakeri koji stoje iza ovog proboja tvrdili su da su procurili podatke veličine 190 GB, što uključuje izvorni kod i algoritme za biometrijsko otključavanje.

Prema izvješću Bleeping Computer, južnokorejski tehnološki div pogođen je sigurnosnim probojem ranije ovog mjeseca. Grupa koja stoji iza ovog hakerskog incidenta bila je Lapsus$, koja je tvrdila da je zaplijenila veliku količinu podataka od Samsung Electronicsa. Ako je ova vijest istinita, to znači da marka ima značajan problem sa sigurnošću. Nadalje, curenje podataka grupa je prvi zadirkivala u petak, sa slikom C/C++ direktiva u softveru Samsunga.

Grupa je također dodala u opisu da curenje sadrži i “povjerljivi izvorni kod Samsunga”. Navodno, ovaj kod uključuje izvor za svaki Trusted Applet u Samsungovom okruženju TrustZone, koji je odgovoran za sve osjetljive zadatke kao što su hardverska kriptografija i kontrola pristupa. Osim toga, curenje uključuje i druge osjetljive podatke koji se odnose na algoritme operacija biometrijskog otključavanja, izvor pokretača za nedavne uređaje, izvorni kod poslužitelja za aktivaciju i puni izvorni kod koji se koristi za autentifikaciju i autorizaciju Samsung računa.

Od sada se također očekuje da je procurio i neki povjerljivi izvorni kod vezan uz Qualcomm. Hakerska grupa je procurile podatke podijelila putem torrenta, no trenutno se ne zna koliko je točno podataka grupa uspjela steći. Također nije jasno je li grupa nastojala zadržati ove osjetljive informacije otkupninom od tvrtke. Samsungovi dužnosnici rekli su da procjenjuju cjelokupnu situaciju u vezi s probojem, tako da ćemo morati pričekati i vidjeti što će brand poduzeti u narednim tjednima.

Sve u svemu ovo nije ni malo dobra situacija za Samsung i nadamo se da će se uskoro riješiti.

Bajtbox