Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Posljednji put nastupio u junu prošle godine: Dominic Thiem ponovo odgodio povratak

[ad_1]

Austrijski tenisač Dominic Thiem, pobjednik US Opena 2020. godine te nekadašnji treći igrač svijeta, još je jednom odgodio svoj povratak na ATP Tour otkazavši nastup na Masters 1000 turnirima u Indian Velsu i Majamiju koji upravo slijede.

Thiem je posljednji put igrao na nekom ATP turniru još u junu prošle godine na Majorki kada je ozlijedio zapešće zbog čega je propustio osatak prošle sezone te samim time nije niti branio naslov u New Yorku.

Ranije ove godine očekivao se njegov povratak na turnirima na zemljanoj podlozi u Južnoj Americi, ali Thiem ih je otkazao, a sada je stigla još jedna odgoda njegova povratka.

Već sedmicama dobro treniram, zapešće je potpuno u redu, ali ipak sam odlučio odustati od nastupa u Indian Velsu i Majamiju kako bih se što bolje pripremio za sezonu turnira na zemljanoj podlozi. To je još uvijek podloga na kojoj se najugodnije osjećam”, rekao je Thiem koji je u karijeri dva puta igrao finale Roland Garrosa (2018, 2019), a 10 od svojih 17 turnira osvojio je upravo na zemlji.

Sezona turnira na zemlji počinje u aprilu.

SCsport.ba